Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 30., Zalán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Betiltották a műanyag zacskókat a Fidzsi-szigeteken

A január 1-jétől hatályba lépő rendelkezéssel a hatóságok az óceán műanyag-szennyezettsége ellen akarnak fellépni. A tisztább környezettől a helyi idegenforgalom fellendülését remélik.

Betiltották az egyszer használható műanyag zacskók gyártását és forgalmazását a Fidzsi-szigeteken. A fidzsi adó- és vámhivatal egyik vezetője elmondta: súlyos pénzbírságot szabnak ki a tilalom megszegése esetén.

A szigetországban 2021. január 1-jétől a polisztirol habot és a műanyag szívószálat is betiltják.

A Csendes-óceán megtisztításán fáradozó szervezetek szerint az óceánokba került műanyag ma már élelmiszer-biztonsági probléma. A csendes-óceáni térség, ezen belül a Fidzsi-szigetek, Új-Zéland és Szamoa halfogyasztásáról szóló egyik tanulmány készítői a megvizsgált halak 97 százalékában mikroműanyagokat találtak, ami a globális átlagnál 30 százalékkal magasabb.

Gyönyörű táj apró szépséghibákkal Fotó: Christian Haugen/flickr.com

A fidzsi illetékesek különösen aggasztónak találják a helyeztet, mivel az ott élők számára a hal a fő fehérjeforrás, és a lakosság a globális átlagnál három-négyszer több halat fogyaszt.

Neked ajánljuk
A lomok egyelőre maradnak az otthonokban A műanyagszennyezés nem játék Káros lufik helyett zöld lombbal ünnepelnek A MOL Plugee ingyenes villanyautó-töltéssel támogatja az egészségügyi dolgozókat Ötletek a fenntartható fejlődési célok oktatásához – Megfizethető és tiszta energia
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam