2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szomorú szemétrekord Pécs mellett

Karácsony előtt mintegy 40 tonnányi szemetet raktak le Komló és Mánfa között egy kamionról.

Az eset nem egyszerű improvizált szemetelés volt, mivel a helyszínen a többtonnányi műanyag és építőipari hulladék leszórása előtt az elkövető vagy elkövetők „tereprendezést” is tartottak, például kidöntöttek fákat is. 

Az esetnek – mely a hulladék nagy mennyiségéből eredően nem feltétlenül volt egyszeri – szerencsére voltak szemtanúi is, akik értesítették a hatóságokat, és le is fotózták a szeméthegyet, így gyorsan megindulhatott a nyomozás a kamion és sofőrje ellen.

A rendőrség egy 39 éves pécsi férfit hallgatott ki gyanúsítottként, aki a bűncselekmény elkövetését el is ismerte. A férfi ellen a Komlói Rendőrkapitányság „hulladékgazdálkodás rendjének megsértése” miatt nyomoz. 

Fotó: Szabad Pécs olvasói fotó
Neked ajánljuk
Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat Egyéni felelősségvállalásra és üzleti alapokra helyezett újrahasznosításra is szükség van a körkörös gazdaság megteremtéséhez Lomtalanításkor sem landolhat bármi az utcán! Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: pecsistop.hu
Vissza
Hírfolyam