2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közös akciókkal és virtuális jutalommal a szeméthalmok ellen

A kormány klímavédelmi akcióterve értelmében két év alatt minden illegális szemétlerakó helyet fel kell számolni az országban. Ebben segíthet a megújult Hulladékvadász új applikációja is.

A szemetelőknek „hála” évek alatt akár több millió tonna szemét is kikerülhet a környezetbe, akár városaink, településeink „sarkába” vagy éppen a természet kellős közepére. A hulladék eltakarítása évi több milliárd adóforintba kerül  – mondta el a Hulladékvadász oldal és kezdeményezés alapítója, Szebenyi Péter aktivista az InfoRádiónak.

A lakossági bejelentéseket összegyűjtő Hulladékvadász oldal idén ünnepli négyéves fennállását, ezalatt 4500 bejelentést kaptak, amiből a közbenjárásukkal az illetékes önkormányzatok több mint kettőezer bejelentést oldottak meg.

A jubileum alkalmából „Hulladékvadász by Zeewa” néven megújult a rendszerük is, ami reményeik szerint a jövőben még aktívabbá teszi majd a lakosságot az illegális szemétlerakók felszámolásának ügyében.

A Hulladékvadász alkalmazás segítségével egyénként is lehetőség van települési akciókat szervezni, aminek a finanszírozási hátterére adományok is gyűjthetők. Sőt, a szemétszedő aktivistákat jutalomban is részesítik, zeewa tokent (virtuális fizetőeszköz) kapnak, amit meghatározott helyen költhetnek el.

A Hulladékvadász új rendszerének egyik kiemelt támogatója a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.

Neked ajánljuk
A zöldenergia utóélete sem mindig tiszta Izzik a levegő a műanyag körül Lebomló pulóverrel az egyre gyarapodó szeméthalmok ellen ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam