2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közös akciókkal és virtuális jutalommal a szeméthalmok ellen

A kormány klímavédelmi akcióterve értelmében két év alatt minden illegális szemétlerakó helyet fel kell számolni az országban. Ebben segíthet a megújult Hulladékvadász új applikációja is.

A szemetelőknek „hála” évek alatt akár több millió tonna szemét is kikerülhet a környezetbe, akár városaink, településeink „sarkába” vagy éppen a természet kellős közepére. A hulladék eltakarítása évi több milliárd adóforintba kerül  – mondta el a Hulladékvadász oldal és kezdeményezés alapítója, Szebenyi Péter aktivista az InfoRádiónak.

A lakossági bejelentéseket összegyűjtő Hulladékvadász oldal idén ünnepli négyéves fennállását, ezalatt 4500 bejelentést kaptak, amiből a közbenjárásukkal az illetékes önkormányzatok több mint kettőezer bejelentést oldottak meg.

A jubileum alkalmából „Hulladékvadász by Zeewa” néven megújult a rendszerük is, ami reményeik szerint a jövőben még aktívabbá teszi majd a lakosságot az illegális szemétlerakók felszámolásának ügyében.

A Hulladékvadász alkalmazás segítségével egyénként is lehetőség van települési akciókat szervezni, aminek a finanszírozási hátterére adományok is gyűjthetők. Sőt, a szemétszedő aktivistákat jutalomban is részesítik, zeewa tokent (virtuális fizetőeszköz) kapnak, amit meghatározott helyen költhetnek el.

A Hulladékvadász új rendszerének egyik kiemelt támogatója a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.

Neked ajánljuk
Mi vár a papírra az út végén? Új applikáció segíti a Tisza megtisztítását Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam