2020. november 26., Virág
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jól sikerült passzokkal az afrikai élőhelyek megóvásáért

Látványos eredményeket hozott a Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület 2018 novemberében indult „Passzold vissza, Tesó!” című, használt mobiltelefonokat gyűjtő kampánya.

A 2018 novemberében az Afrikáért Alapítvány és a Védegylet Egyesület segítségével indult kampány egyik célja a használt mobilkészülékek minél nagyobb mennyiségben való visszagyűjtése, ami másodlagos, etikus nyersanyagot teremt az elektronikai ipar számára.

Ezáltal csökkenhet a főként a Kongói Demokratikus Köztársaságban zajló illegális koltánbányászat, amely állatfajok (csimpánzok, gorillák) élőhelyének kipusztításával és nemritkán rabszolga- és gyermekmunkával is jár.

2019 áprilisától bekapcsolódott a KÖVET Egyesület is, amely a körforgásos gazdaság népszerűbbé tételéért dolgozik. Kapcsolataik segítségével és kampányszakaszok felállításával hatékonyabbá tették a programot. Ettől kezdődően számos zöld szervezet, tanintézmény, kis- és nagyvállalkozás, a magyar gazdaság jelentős résztvevői és állami szervek, intézmények is csatlakoztak a programhoz.

A kampány 250 000 embert ért el, aminek eredményeképp 550 gyűjtőponton összesen 1459 kg mobiltelefon került leadásra.

Fotó: janegoodall.hu 
Neked ajánljuk
Tengeri szivacsok segíthetnek a műanyagszennyezés felmérésében Két pályázati konstrukcióban indul a Tisztítsuk meg az országot! projekt Elektromos hulladék művészi elrendezésben 20 nagy olaj- és gázcég kapcsolatban van a légkörbe jutó szén-dioxid több mint egyharmadával Számukra biztosan nem színjáték a fenntarthatóság
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam