2020. november 24., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Országszerte dúl a sziszifuszi küzdelem az illegális szemét ellen

Az önkormányzatok országszerte tehetetlenek: hiába számolják fel a szeméthegyeket, másnap újra megjelenik az illegális szállítmány.

A helyi hulladékszállító cégek – Pécstől Nagykanizsáig – folyamatosan járják az utcákat, és próbálják felszámolni a lerakatokat.

 „Hiába van az évi kétszeri lomtalanítás, ami díjmentes, illetve a három lakossági hulladékudvar, ami szintén díjmentes, nem élnek ezzel a lehetőséggel sajnos az itt élők”

– mondta el az ATV Híradójának Rácz Henriett. A Biokom Kft. vállalati vezetője szerint sokan akár építési törmeléket, lomokat is az utcára dobnak.

Forrás: ATV Magyarország/youtube.com

A legtöbb önkormányzat biztosít díjmentes hulladékelhelyezési lehetőséget az ott élőknek, ezért sem értik, hogy miért kényelmesebb sokaknak az illegális megoldást választani, amikor a szemetüktől elfogadható módon is meg tudnának szabadulni.

Neked ajánljuk
Tengeri szivacsok segíthetnek a műanyagszennyezés felmérésében Két pályázati konstrukcióban indul a Tisztítsuk meg az országot! projekt Elektromos hulladék művészi elrendezésben Mikroműanyagot találtak a Csomolungma halálzónájában Környezettudatos épületek a világ körül
Tovább a forrásra: atv.hu
Vissza
Hírfolyam