2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Komolyan veszi a műanyagkrízist a Nestlé

A Nestlé megközelítőleg 2 milliárd svájci frankot ruház be, hogy áttérjen az újonnan gyártott műanyagokról az élelmiszeripari minőségű újrahasznosított műanyagok használatára, és felgyorsítsa a fenntartható csomagolási megoldások fejlesztését.

A Nestlé a 2018-as vállalását – miszerint a felhasznált csomagolóanyagainak 100%-a 2025-re újrahasznosítható vagy újrafelhasználható lesz – azzal egészítette ki, hogy 2025-ig egyharmadával csökkenti az újonnan gyártott műanyagok felhasználását, összefog másokkal a körkörös gazdaság előmozdítására, és törekszik az óceánokban, tavakban és folyókban található műanyaghulladék felszámolására.

Jelenleg az élelmiszerekkel érintkező műanyag csomagolást rendkívül nehéz újrahasznosítani, ráadásul az újrahasznosítással előállított, magas minőségű műanyagokból szűk a kínálat.

A Nestlé vállalta, hogy 2025-ig körülbelül két tonna, az élelmiszeripar igényeinek megfelelő, magas minőségű újrahasznosított műanyagot vásárol, mintegy 1,5 milliárd svájci frank értékben.

Az igyekezet nem véletlen: a vállalat csomagolásai több vizsgálat alapján a leggyakoribb szemétforrások között szerepelnek Fotó: Dave Dugdale/flickr.com

A Nestlé belső kutatásai mellett egy 250 millió svájci frankos fenntartható csomagolási megoldásokat célzó kockázatitőke-alapot is létrehoz, hogy olyan startupokba fektessen be, amelyek kimondottan ezekre a területekre fókuszálnak  – írja a cég közleménye alapján a Portfolio.

Neked ajánljuk
Egy startup és egy gépipari konszern közösen hozná el a fenntartható csomagolások korát Így válhat fenntarthatóvá az italcsomagolások használata hazánkban Hogyan lehet környezetbarát a fogmosás? Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: portfolio.hu
Vissza
Hírfolyam