2021. április 14., Tibor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kína is búcsút mond az egyszer használatos műanyagnak

A nejlonzacskókra és a szívószálakra is nemet mondanak.

A kínai Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság vasárnap hozta nyilvánosságra új irányelveit, amelyeket a következő öt évben akarnak megvalósítani – írja az MTI alapján a Privátbankár.

A terv szerint 2022-re az ország minden városában megtiltják a műanyag zacskók használatát.

A 0,025 mm-es vagy annál vékonyabb műanyag zacskók gyártása és forgalmazása szintén tilos lesz.

Kínában már nem először indítanak kampányt a műanyagok használata ellen: 2008-ban megtiltották, hogy a boltokban ingyen adják a műanyag zacskókat, és a legvékonyabb műanyag zacskók forgalmazását is betiltották. Noha korábban Kína volt a legnagyobb műanyaghulladék-importőr a világon, 2017-ben bejelentették, hogy megtiltják a külföldről érkező műanyaghulladékok behozatalát.

Pekingi életkép Fotó: shutterstock.com

Ázsiában más országok is fellépnek a műanyaghulladékok ellen: Thaiföldön idén jelentették be az eldobható műanyag zacskók betiltását a nagy áruházakban, és a tilalmat 2021-re az egész országra kiterjesztik. Az indonéz fővárosban, Jakartában szintén betiltják a boltokban, szupermarketekben és hagyományos piacokon a műanyag szatyrokat 2020 júniusáig.

Neked ajánljuk
Górcső alatt a műanyag újrahasznosításával kapcsolatban elért hazai eredmények A szemétégetés a korábban gondoltnál is károsabb lehet Jobb a mosható pelenka! Mentális pandémia veszélyére figyelmeztetnek – Beszélgessünk egymással! Utolsó európai menedékükön orvhalászat veszélyezteti a Duna tokhalfajait
Tovább a forrásra: privatbankar.hu
Vissza
Hírfolyam