2020. február 27., Ákos, Bátor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szemétben fuldokolnak az egri szőlők

Mázsaszám rakják le az építési törmeléket és egyéb hulladékot Eger határában az illegális szemetelők.

Van olyan szőlőtermő dűlő, ahol mázsaszám raktak le építési hulladékot. Ez azért is veszélyes, mert tönkreteheti a borosgazdák ültetvényét – derül ki az ATV helyszíni riportjából.

Szemét mindenhol, ameddig a szem ellát – mondják az egri emberek. Van olyan kupac, ami egy nagyobb teherautóra is alig férne rá. A város mostanra megelégelte a szemetelést, és járőrszolgálatot szervezett a környékre.

Sokan lusták elmenni a szemétlerakóig, inkább a város határában rakják le a háztartási és az építkezési hulladékot.

 „A polgármesteri hivatal közterület-felügyeletének munkatársai, illetve a mezőőri szolgálat munkatársai, folyamatos járőrszolgálat teljesítése közben ellenőrzi Eger város közterületeit a külterületen észlelt rendellenességeket a rögzítést követően pedig jogi eljárásokat kezdeményezünk” – nyilatkozta Melegh Tibor, a Közterület Felügyelet Eger járőre.

Szőlőtáblák Eger határában, az egri borvidéken
Fotó: MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Egy ilyen kamera buktatott le egy egri vállalkozót, aki a belvárosban üzemeltetett éttermének helyreállítási munkálatai során keletkezett építési hulladékot ide az út szélére halmozta fel.

A közterület felügyelet most fokozottan figyeli a szemetelőket, arra törekednek, hogy végleg felszámolják a hasonló illegális szemétlerakókat.

Neked ajánljuk
Törvénytelenül utazott keletre az olasz hulladék Az elektromos cigaretta a műanyaghulladék állatorvosi lova A netezés környezeti következményei Európában növekszik a szemétbiznisz Ismét meghirdették az MTA Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjat
Tovább a forrásra: atv.hu
Vissza
Hírfolyam