2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hatalmas szeméthalmokat hozhat a Tisza Kárpátaljáról

Az ártérben tornyosuló gigantikus szeméthegy körülbelül 300 méter hosszan és többemeletnyi magasan terül el.

A kárpátaljai Rahónál felhalmozott, műanyagban is bővelkedő szemétről a tiszai hulladékhelyzet feltérképezésén dolgozó PET Kupa önkéntesei készítettek felvételeket. 

Az egyik önkéntes, Viktor Buchynskyy beszámolója szerint

körülbelül 20-30 percet voltak a szeméthalom mellett, ez idő alatt három teherautónyi szemetet is hoztak az illegális lerakóhelyre.

A PET Kupa munkatársai az elkövetkező hónapokban a Tiszta víz, boldog Tisza projekt keretében a forrástól a torkolatig feltérképezik a folyót, hiszen a probléma kezelése – a szennyezés felszámolása és újbóli kialakulásának megelőzése –  az érintett területek és a hulladék forrásának azonosításával veheti kezdetét. A munkához további önkéntesek csatlakozására is számítanak.

A Tisza műanyagszennyezésének felszámolását szolgálja az a Vásárosnaménynál működő munkagéplánc is, amelyet tavaly szeptemberben adott át Áder János köztársasági elnök. A magyar fejlesztésű hulladékmentesítő infrastruktúra lényege, hogy a medret részlegesen hajókkal zárják el, majd az érkező hulladékot és uszadékot a part felé terelik, ahonnan munkagépek segítségével kitermelik, majd szétválogatják.

Fotó: Viktor Buchynskyy‎/КОЛЬОРОВІ БАКИ/facebook.com
Neked ajánljuk
Maszkok hatalmas tömegei szennyezik az óceánokat Egyéni felelősségvállalásra és üzleti alapokra helyezett újrahasznosításra is szükség van a körkörös gazdaság megteremtéséhez Lomtalanításkor sem landolhat bármi az utcán! Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: haromhatar.hu
Vissza
Hírfolyam