Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 8., Dénes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Veszélyes hulladék okozott ökológiai katasztrófát Szlovákiában

A dél-szlovákiai község, Csábrágvarbók határában található biogázállomás területén lévő konténerből megközelítőleg 30 ezer köbméternyi veszélyes, fermentált anyag ömlött ki.

A megsérült tárolótartályból kiömlő hatalmas mennyiségű digesztátum – a biogáz előállítása után visszamaradó hulladék – a környező földterületeken terült szét, valamint a Varbók patakba ömlött, számol be az Origo.

A mentőegységek nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy ne szennyeződjön még nagyobb mértékben a környezet.

Milan Blasko, a Korponai Járási Hivatal Környezetvédelmi Osztályának vezetője azt a tájékoztatást adta, hogy a hivatal munkatársai mintát vettek a kiömlött biohulladékból, és Pozsonyba küldték azt elemzésre.

Az emberek nincsenek közvetlen veszélyben, mivel ezt a hulladékot a mezők trágyázására is használják. Viszont nincs kizárva, hogy beszivárog a talajvízbe is, ami veszélyezteti például a kutak ivóvizét – a mentőegységek ugyanakkor minden szükséges intézkedést megtesznek annak érdekében, hogy a szennyeződés mértékét minimalizálják.

Fotó: Facebook/POLÍCIA SR/origo.hu
Neked ajánljuk
A magyar vizekben is egyre több a mikroműanyag Közadományozásból gyűlt össze a folyómentő teherautó Kárpátalján A tudomány válaszai az emberiség vízproblémájára Így készíts a természet színeiben pompázó tojásokat Az alkalmazkodás új útjain
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam