Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. március 31., Árpád
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Katasztrofális állapotok uralkodnak a budapesti Terebesi erdőben

Az erdő és környékének területén évek óta súlyos problémákat okoznak a szemetelők és az általuk illegálisan lerakott több száz tonna hulladék.

Négy évvel ezelőtt, a Hulladékvadász mozgalom születése idején a Terebesi erdőben  készített felvételek sokkoló látványa bejárta a hazai sajtót, aminek hatására 2016-ban a területet az illetékesek kitakarították. Az eltelt évek nyugalma után most ismét pokoli állapotok uralkodnak a helyszínen – a szemetelők az illegális hulladéklerakás mellett időszakos hulladékégetéssel fokozzák a környezetszennyezést.

Forrás: Hulladékvadász/youtube.com

Az illegális szemétkupacok felszámolásáért valamennyien tehetünk. A Hulladékvadász.hu új alkalmazásának segítségével egyénként is lehetőség van települési akciókat szervezni, és ezek finanszírozására adományok is gyűjthetők. A részben a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány támogatásával megvalósított applikációban a szemétszedő aktivisták jutalomban is részesülnek: zeewa tokent (virtuális fizetőeszköz) kapnak, amit meghatározott helyen költhetnek el.

Neked ajánljuk
A lomok egyelőre maradnak az otthonokban A műanyagszennyezés nem játék Hol tart a körkörös gazdaság kiépülése? Valószínűleg az „évszázad legrosszabb éve volt” a tavalyi Ausztráliában Innovatív eszközök napelemekhez
Tovább a forrásra: hulladekvadasz.hu
Vissza
Hírfolyam