2021. július 28., Szabolcs
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Oszkár megmondja, mit hova dobjál

A jó szándékú, de tanácstalan ácsorgás a színes kukák felett sokaknak ismerős lehet. Hiszen tudjuk, a nem megfelelően válogatott hulladék rontja az újrahasznosítás hatékonyságát. Egy amerikai vállalkozás a mesterséges intelligencia segítségével teszi gördülékennyé a mindennapos szemét szelektálását.

Nem egyszerű feladat olyan képfelismerési rendszert létrehozni, amely a kuka felett hezitálás pillanatában segíthet megfelelő döntést hozni a kezünkben szorongatott szemét újrahasznosíthatóságáról. Főleg, hogy az emberek kezében tartott tárgyak gyakran 80 százalékos takarásban vannak, ráadásul több ezerre rúg a különféle kidobható dolgok száma.

Hassan Murad és Vivek Vyas a feladat megvalósítása érdekében létrehozta a világ legnagyobb szeméttel kapcsolatos adatbázisát, a WasteNetet, ami egy mesterséges intelligencia vezérelte szemétválogatási technológiát kínál – írja a Prohardver

Az Intuitive AI startup gépi tanulással és kamera segítségével határozza meg, hogy az emberek mit tartanak a kezükben, miközben megközelítik a kukát, majd egy kijelző közreműködésével mutatja meg, hogy pontosan hová is kellene dobni azt a hulladékot.

Jelenleg a WasteNet majd 1 millió képének és az erős számítógépes háttérnek hála, a korábbi 6 helyett már csak fél másodperc kell az észleléshez a fejlesztők által Oscar névre keresztelt platformnak, mely nevét egy Szezám utcában szereplő báb után kapta.

Forrás: Intuitive/youtube.com
Neked ajánljuk
Megújult berendezéssel folytatódhat a nagy csendes-óceáni szemétsziget eltakarítása Az olasz főváros évek óta küzd a hulladékválsággal Csomagolásmentes vízzel rukkolt elő a Hell Éghajlatváltozást tűrő kukoricákat nemesít az ELTE Azonnal cselekednünk kéne, ha meg akarjuk menteni az óceánok élővilágát
Tovább a forrásra: prohardver.hu
Vissza
Hírfolyam