2021. augusztus 1., Boglárka
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újabb ország száműzi az egyszer használatos műanyagot

Tunézia a következő hónaptól megtiltja az egyszer használatos műanyag bevásárlótáskák kiadását a szupermarketekben és a gyógyszertárakban.

Az intézkedés része annak, hogy 2021 januárjától a kormány átfogó tiltást léptet életbe a le nem bomló plasztikzacskókra – írja a Guardian alapján az Origo.

Márciustól a szupermarketekben és a gyógyszertárakban, 2021 januárjától pedig országos hatállyal tilos lesz Tunéziában az egyszer használatos műanyag bevásárlótáskák használata.

A jövő év elejétől csak azok maradhatnak forgalomban, melyek többször használatosak, és megfelelnek a kormányzat által előzetesen definiált paramétereknek.

Az észak-afrikai ország 2016-ban már megpróbálkozott az egyszer használatos műanyag táskák tiltásával, ám a terv akkor a gyártók és az importálók ellenállásán elbukott. Az ország legnagyobb kiskereskedelmi egységeinél azonban elérték, hogy csökkentsék a kiadott ingyenes, műanyag szatyrok számát, helyette nagyobb számban adjanak a vásárlóknak többször használatosakat.

Fotó: pexels.com

Ennek folytatása a nemrég bejelentett, márciustól hatályos tiltás, majd a jövő év elejére időzített, teljes kivezetése az egyszer használatos táskáknak. Környezetvédők arra hívták fel a figyelmet, hogy a rendelkezés eredményességéhez elengedhetetlenül szükséges a nyomonkövetési rendszer kidolgozása.

Neked ajánljuk
Megújult berendezéssel folytatódhat a nagy csendes-óceáni szemétsziget eltakarítása A Tisza Expedíció kíséretével valósul meg a IX. Felső-tiszai PET Kupa Az olasz főváros évek óta küzd a hulladékválsággal Borsod-Abaúj-Zemplén megye: javították az ivóvíz minőségét Az Ivindo Nemzeti Park is kinccsé vált
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam