2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felgyűlt a hulladék a Hernádon

A Hernád folyón Berzék térségében egy folyómederbe dőlt, nagy méretű fa ágai között hatalmas mennyiségű szemét gyűlt fel, emiatt be kellett avatkozniuk a szakembereknek.

A mintegy 10 köbméter felgyülemlett kommunális hulladék jelentős mennyiségű növényi uszadékkal keveredett, de döntő többségében PET-palackokból állt.

Figyelembe véve a folyó adottságait, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság III. fokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el az adott szakaszon, és csütörtökön nekiláttak a mederben képződött lefolyási akadály és hulladék eltávolításának, amelynek részeként a szelektív válogatás és kezelés is megvalósul.

A vízügyi ágazat nagy hangsúlyt fektet a Tisza és mellékfolyói hulladékmentesítésére, hiszen a folyók, vízfolyások megtisztítása és környezetének megóvása társadalmunk turisztikai és gazdasági érdeke.

„Az elmúlt időszakban hazai folyóinkon egyre gyakoribb a külföldi és hazai eredetű kommunális hulladékszennyezés. A vízügyi szolgálat a kezelésébe tartozó vízfolyások és folyók medrét rendszeresen ellenőrzi, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a lakosság nem megfelelő hulladékkezelési szokásainak következményeként a folyók medrébe, azok parti sávjában fennakadt, az ártereken lerakott hulladékot eltávolítsa” – tájékoztatott az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

Fotó: Országos Vízügyi Főigazgatóság
Neked ajánljuk
Ne csak az élményeket, a szemetet is vidd haza az erdőből! A többség nem hiányolja az egyszer használatos műanyagokat Rendkívül népszerű a Hulladékvadász alkalmazás Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: boon.hu
Vissza
Hírfolyam