2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felgyűlt a hulladék a Hernádon

A Hernád folyón Berzék térségében egy folyómederbe dőlt, nagy méretű fa ágai között hatalmas mennyiségű szemét gyűlt fel, emiatt be kellett avatkozniuk a szakembereknek.

A mintegy 10 köbméter felgyülemlett kommunális hulladék jelentős mennyiségű növényi uszadékkal keveredett, de döntő többségében PET-palackokból állt.

Figyelembe véve a folyó adottságait, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság III. fokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el az adott szakaszon, és csütörtökön nekiláttak a mederben képződött lefolyási akadály és hulladék eltávolításának, amelynek részeként a szelektív válogatás és kezelés is megvalósul.

A vízügyi ágazat nagy hangsúlyt fektet a Tisza és mellékfolyói hulladékmentesítésére, hiszen a folyók, vízfolyások megtisztítása és környezetének megóvása társadalmunk turisztikai és gazdasági érdeke.

„Az elmúlt időszakban hazai folyóinkon egyre gyakoribb a külföldi és hazai eredetű kommunális hulladékszennyezés. A vízügyi szolgálat a kezelésébe tartozó vízfolyások és folyók medrét rendszeresen ellenőrzi, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a lakosság nem megfelelő hulladékkezelési szokásainak következményeként a folyók medrébe, azok parti sávjában fennakadt, az ártereken lerakott hulladékot eltávolítsa” – tájékoztatott az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

Fotó: Országos Vízügyi Főigazgatóság
Neked ajánljuk
A sínek mentén is mondjunk búcsút a hulladéknak Itt a feladat: terjed a napenergia hasznosítása, de mi legyen a leszerelt panelekkel? Robotok vehetik fel a harcot a tengereket elborító plasztikkal Állami támogatás az elektromos rásegítésű kerékpárokra Egyre kevesebb a jég az Északi-sarkkörön
Tovább a forrásra: boon.hu
Vissza
Hírfolyam