2020. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hát így jut minden kies lankára egy rakomány csúfos lom...

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel és férfival szemben, akik apróhirdetésben vállalták veszélyes hulladék és szemét elszállítását. Nem mentek messze, egy tonna veszélyes hulladékot hagytak a falu külterületén.

A vádirat szerint a vádlottak 2018 szeptemberében egy újságban hirdetést adtak fel kétszer is arról, hogy veszélyes hulladék és szemét elszállítását vállalják. Így kerültek kapcsolatba egy hódmezővásárhelyi lakossal, akivel megállapodtak abban, hogy az ingatlanán levő hulladékot a vádlottak elszállítják – számolt be az esetről a Népszava.

A megállapodásnak megfelelően a vádlottak autóval és utánfutóval megjelentek a megbízó ingatlanánál, ahol felpakolták az építési törmelékből, kerékpárbelsőből, külső gumikból, fóliákból, üvegdarabokból és festékes dobozokból álló, majdnem egy tonna hulladékot.

Ezt Mártély külterületére szállították, és egy dűlőúton – annak ellenére, hogy ezen a külterületi, mezőgazdasági művelés alatt álló területen mindenféle hulladék elhelyezése tilos – lepakolták. A vádlottaknak nem volt hatósági engedélyük hulladék gyűjtésére, szállítására és kezelésére.

Mártély légi fotón Fotó: Civertan/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Mintegy 14 millió tonna mikroműanyag van az óceánok fenekén Dicséretes felelősségvállalás: a jelentős szennyezésforrásnak számító vállalat beszállt a takarításba Űrszemétészlelő és -megfigyelő radart adtak át Németországban Már épül a Factory Zero Íme a technológia, amely lehetővé teszi, hogy bárhol feltölthessük a villanyautónkat
Tovább a forrásra: nepszava.hu
Vissza
Hírfolyam