2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

PET-palackból üléshuzat

A divatipar ékszereket, ruhákat és táskákat készít PET-palackokból, de a bútorok előállításához is egyre gyakrabban kerül felhasználásra a bőségesen rendelkezésre álló műanyaghulladék. Úgy tűnik, az autógyártók is beállnak a sorba.

A Marketing&Média Online szerint az Audi most először kínál az új A3 választékában újrahasznosított anyagból készült üléshuzatot. Az Audi vállalati stratégiájában a technológiai megoldások és a gyártási folyamatok terén is kiemelt szerepet játszik a fenntarthatóság.

Az A3 negyedik generációjánál most először szerepel másodlagos nyersanyagból készült üléshuzat a kínálatban.

A felhasznált anyag akár 89 százalékban tartalmazhat újrahasznosított PET-palackot, amelyet a feldolgozási folyamat során fonállá alakítanak át. Ennek eredménye egy olyan anyag, amely látványra és tapintásra megfelel a hagyományos szövetek által kínált minőségi feltételeknek.

Mindent egybevéve akár 45 darab, egyenként 1,5 literes műanyag palackot is felhasználhatnak ülésenként. Ezenkívül további 62 PET-palack újrahasznosításával készül az új Audi A3 szőnyege. A belső tér további elemeinél is egyre nagyobb arányban találunk másodlagos nyersanyagokat, például a szigetelő- és csillapítóanyagoknál, a csomagtér oldalsó betéteinél, a padlóborításnál és a szőnyegeknél.

Fotó: Peulle/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
A nyugdíjba vonuló fúrótornyok nem végzik a szemétben Növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában A klímacsúcsra időzítette innovatív kiállítását Stella McCartney Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam