2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sikerrel vizsgázott a szemétszedők közösségi oldala

2 konténernyi hulladékot szedtek össze a JÖN Alapítvány által szervezett Szilas-patak-hulladékmentesítési akción a megjelent önkéntesek.

Még február elején érkezett egy bejelentés a Szilas-patak melletti hulladékkal szennyezett területről az alapítvány megújult Hulladékvadász by Zeewa rendszerébe, amelynek elindulásáról az Élő Bolygónk is hírt adott.

A bejelentésben szereplő képek és leírás alapján a JÖN csapata felkereste a helyszínt, felmérte a kialakult hulladékproblémát, egyeztetett az illetékesekkel, és közösségi adománygyűjtést hirdetett az új felületen. A szemétszedési akció megrendezéséhez 85 ezer forintra volt szükség: az összeg kétkonténernyi hulladék elszállítására, illetve az esemény eszközeinek a biztosítására kellett.

Az akció keretében a JÖN első alkalommal tesztelte élesben a szemétszedési akciók közösségi finanszírozására létrehozott adományozási rendszerét, sikerrel.

Áldatlan állapotok az akció előtt Fotó: hulladekvadasz.hu

A megújult rendszer nemcsak az adománygyűjtésre, hanem a részt vevő önkéntesek jutalmazására is lehetőséget biztosít. A Szilas-patak melletti helyszínt a több mint 10 megjelent önkéntes közel 2 óra alatt takarította ki, akik az új platformnak hála Zeewa token formájában jutalomban részesültek.

A Zeewa token a szemétszedések alkalmával bányászható virtuális pénz.

A jutalom elfogadásához minden hulladékvadásznak, szemétszedő önkéntesnek létre kell hoznia saját Zeewa pénztárcáját. Ebbe gyűjtheti a tokeneket, amelyeket a Coincashnél válthat valódi pénzre.

Neked ajánljuk
A sínek mentén is mondjunk búcsút a hulladéknak Itt a feladat: terjed a napenergia hasznosítása, de mi legyen a leszerelt panelekkel? Robotok vehetik fel a harcot a tengereket elborító plasztikkal Pusztító viharok, súlyos áradások: gátat kell szabni a károsanyag-kibocsátásnak Gigantikus tetőkert épül Párizsban
Tovább a forrásra: hulladekvadasz.hu
Vissza
Hírfolyam