2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A természet is megsínyli a koronavírust

Műanyagtartalmuk miatt nehezen lebomló maszkok hulladékai lepik el az ázsiai tengerpartokat és ezáltal a Föld óceánjait is.

A koronavírus-fertőzés megelőzésére használt szájmaszkok nagyon keresettek most mindenhol, ezért a gyárak is feszített tempóban termelik ezeket. A használt maszkok viszont sajnos sok esetben nem a kukában, hanem a természetben végzik – írja a Hulladékvadász.

Kína déli részén a környezetvédők arra lettek figyelmesek, hogy február óta számos maszk úszik a vízben a hongkongi Lántau-sziget déli partján fekvő tengerparton. Az önkéntesek csak 100 méteren belül 60 maszkot találtak.  

Egyelőre nem tudni, hogy kerültek a tengerbe, csak annyi biztos, hogy a környező folyókon keresztül érkeznek.

A helyi környezetvédők arra figyelmeztetik az embereket, hogy a már nem használt maszkokat minden esetben a megfelelő hulladékgyűjtőbe tegyék.

Fotó: Naomi Brannan, Gary Stokes/facebook.com
Neked ajánljuk
Mi vár a papírra az út végén? Új applikáció segíti a Tisza megtisztítását Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot Gyógyszermaradványoktól és mikroműanyagoktól mentes lazacokat tenyésztenek majd Zalaegerszegen Lengyelországban is bíróságon próbálják kikényszeríteni a hatékonyabb klímavédelmi intézkedéseket
Tovább a forrásra: hulladekvadasz.hu
Vissza
Hírfolyam