2021. május 8., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tengeri expedíció, műanyagfelhő és szoftveres támogatás az óceánok tisztaságáért

A világ tranzakcióinak 77%-a az ő rendszereiken keresztül történik, több mint 430 ezer vállalat használja a szoftvereiket – az SAP joggal érzi úgy, hogy minden lehetősége adott a példamutatásra és a fenntartható kezdeményezések összefogására.

A Világgazdasági Fórum éves találkozóján Davosban az SAP-t, a Coca-Cola Companyt, az Ellen MacArthur Alapítványt és a World Wildlife Foundationt képviselő globális vezetők megvitatták az ötleteiket, hogyan lehetne 2030-ig jelentősen megtisztítani az óceánt – írja a Marketing&Média Online.

Sok ügyfelünk vállalt kötelezettséget egy tisztább bolygó érdekében – mi ebben úgy tudjuk támogatni őket, hogy eszközöket és megoldásokat kínálunk számukra a hulladékkezelés és az erőforrás-hatékonyság maximalizálásához

– hangsúlyozta Christian Klein, az SAP társ-vezérigazgatója.

A 300 fős expedíciótól a műanyagfelhőig

Az SAP az elköteleződés szellemében partnerségre lépett az óceán szennyezésmentesítésének szószólójaként ismert Emily Penn-nel, az eXXpedition- kezdeményezés társalapítójával, aki egy két évig tartó expedíciót indít a vállalat támogatásával. 30 óceánjáró túrára és összesen mintegy 38 000 tengeri mérföld megtételére invitál 300 nőt, hogy a később elkötelezett nagykövetként szolgálják a műanyagmentes óceánok ügyét.

A felfedezőút során a csapat a szennyezés által leginkább érintett zónákon keresztülhajózva gyűjt adatokat, majd azok az SAP intelligens technológiai megoldásai segítségével elemezhetővé is válnak.

Forrás: SAP Sports & Entertainment/youtube.com

Az SAP szintén a közelmúltban bejelentett innovációja az Ariba megoldásra épített „Plastics Cloud” elnevezésű piactér és platform, amit azért hoztak létre, hogy összekösse a csomagolásipari és fogyasztási cikkeket gyártó vállalatokat az újrahasznosított és műanyagkiváltó anyagokat forgalmazó cégekkel.

Átfogó információkkal szolgál a különböző felhasznált anyagokkal és élettartamukkal kapcsolatban, valamint a lokális újrahasznosítási infrastruktúrában és a mindenkori helyi szabályozási kérdésekben is segít eligazodni.

Neked ajánljuk
Nem a műanyagok hibája, hogy nem megfelelő a gyűjtésük Főleg PET-palackok szennyezik a Szentendrei-szigetet Vízutánpótlás és elektromos hajtás – Tart a Zöld város program Debrecenben Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: www.mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam