2021. június 20., Rafael
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Illegális hulladékégetőktől szenvednek a kaposváriak

Az elmúlt három év alatt tizennégyszer vonultak ki a tűzoltók arra a kaposvári telepre, ahol egy lakótelep közelében, feltehetőleg kiszuperált háztartási gépekről származó műanyag és gumi alkatrészeket égetnek rendszeresen.

A magántulajdonban lévő telepen halmokban állnak a rossz hűtőszekrények és egyéb háztartási kisgépek a közeli lakóteleptől mindössze pár száz méter távolságban – derül ki a Felder Frigyes önkormányzati képviselő (Kaposváriakért Egyesület) által készített drónfelvételről, amelyet az RTL Klub híradója mutatott be.

A lakók feltételezése szerint a háztartási gépekről származó műanyag és gumi elégetése miatt borítja el olykor hetente fekete füst és bűz a környéket.

A tűzoltóknak hat esetben kellett eloltani a lángokat. Az önkormányzathoz négy esetben illegális hulladéklerakás, egy esetben -égetés miatt érkezett bejelentés. Utóbbi miatt bírság kiszabására is sor került. 

Az önkormányzat legutóbbi ülésén a városi rendőrkapitány ígéretet tett a helyzet rendezésére.

Fotó: rtl.hu
Neked ajánljuk
Mi vár a papírra az út végén? Új applikáció segíti a Tisza megtisztítását Környezetbarát fóliával spórolnak meg több tonna műanyagot Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: rtl.hu
Vissza
Hírfolyam