2021. május 8., Mihály
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közadományozásból gyűlt össze a folyómentő teherautó Kárpátalján

Alakul az össz-Kárpát-medencei összefogás a Tisza megtisztulásáért.

A PET Kupa Facebook-oldalán március 5-én jelent meg az az adománygyűjtő felhívás, amely a Tisza forrásvidékén hősies küzdelmet folytató hulladékgyűjtő önkéntes, Francz Béla számára indult a szemét elszállítására szolgáló teherautó megvásárlásához.

A célként kitűzött 1,5 millió forint rekordidő, alig két nap alatt összegyűlt a teherautó megvásárlására!

A hulladék ellen hősies küzdelmet folytató kőrösmezői férfi egymaga vette fel a küzdelmet a hulladékáradattal Fotó: PET Kupa/facebook.com

Az előzményekről a kiszo.net oldala számolt be. Francz Béla ütött-kopott UAZ teherautójával házhoz megy, kiszáll a boltokhoz, és fizet a hulladékért. A város szélén egy elhagyott vágóhidat bérel, ott válogatja szét a hulladékot. Az üveget, műanyagot és fémet mind külön értékesíti. Olyan elszántan küzd, mint az egyszeri népmesei hős. De Béla ereje is véges, egyedüli segítségét a hegyekből napi 1-2 órát gyalogló asszonyok és férfiak jelentik.

A PET Kupa vezetésével 2020-ban indult el a Tiszta víz, boldog Tisza (angolul Plastic Pollution Prevention Project – 4P) program, amelynek célja a folyón kialakult áldatlan hulladékhelyzet okainak feltérképezése, a szennyezés felszámolása.

Neked ajánljuk
Tavaly újabb 2,2 tonna szeméttől szabadították meg a Csomolungmát Szeméttelepnek használta az erdőt, több év börtön várhat rá Jobb a mosható pelenka! Szezonális térkép – A helyi zöldség és gyümölcs egészségesebb Egy egész város fogott össze a tiszakécskei családért
Tovább a forrásra: kiszo.net
Vissza
Hírfolyam