2020. augusztus 12., Klára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Srí Lankán egy fiatal üzletasszony vette fel a harcot a mindent elborító műanyaggal

Savera 24 évesen költözött vissza Srí Lankára, hogy átvegye a családja csomagolóbizniszének irányítását – és rögtön sokkolta, mennyi egyszer használatos műanyagot használ fel a gyár.

Savera Weerasinghe társadalmi vállalkozást és környezetvédelmi tanulmányokat hallgatott a New York-i Egyetemen, és célul tűzte ki, hogy olyan fenntartható vállalkozást építsen, ami tudatosan reagál a klímaváltozásra – derül ki a Forbes portréjából.

Beleásta magát a csomagolás zöldebb megoldásaiba, hogy beépítse a családi vállalkozás stratégiájába.

Fotó: pixabay.com

A reform során rájött, hogy a zöld csomagolási alternatívákat köztudatba kell hoznia, másrészt nem szabad drágábbnak lenniük a megszokott, egyszer használatos műanyagoknál. Ráadásul az országban nem állt a lakosság rendelkezésére olyan fejlett infrastuktúra az újrahasznosításhoz, mint más, fejlettebb országokban.

Ezért egy lépéssel tovább kellett mennie, és komposztálható anyagokat keresni, amelyek természetesen lebomlanak.

Kibővítette ügyfélkörüket tudatosabb szemléletű cégek felé, éttermeket, kórházakat, kávézókat vont be, lebomló evőeszközöket és ételesdobozokat fejlesztett ki, Ananta márkanév alatt Srí Lanka-szerte értékesítette őket. A márka tanácsadói üzletága cégeket is mentorál, amelyek szeretnének átállni egy fenntarthatóbb működésre.

Az Ananta építése közben Savera nagy kockázatot vállalt. Ahelyett, hogy marketingmegjelenésekre költött volna, inkább az erre szánt pénzt közössége oktatására és információterjesztésre fordította – az Ananta pedig sorra 20 százalék fölötti növekedést tapasztal minden negyedévben.

Neked ajánljuk
Régi hagyomány, új alapanyag – plasztikladikot avatott a PET Kupa Ez a pápai család a portájukon túl is lépett a szemét ellen Sosem látott szinteket ér el az elektromos hulladék mennyisége A Lucid-ígéret: 700 kilométer, egyetlen töltéssel Jelentős mértékben csökkent az orrszarvúk orvvadászata Namíbiában
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam