2021. december 4., Barbara, Borbála
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Határozott vállalásokkal küzd a fenntarthatóságért a Henkel

Új fenntarthatósági jelentésében a vállalat 2030-ra azt a célt tűzte ki, hogy üzleti tevékenysége háromszor hatékonyabb lesz a 2010-es bázisév környezeti lábnyomához viszonyítva.

A vállalat 2020-ra kitűzött céljai közül hármat már korábban sikerrel teljesített: szén-dioxid-kibocsátása 31 százalékkal, az egy tonna termékre jutó hulladék 40 százalékkal csökkent, és a vízfelhasználásukon is sokat javítottak – ismertette a Világgazdaság.

Most megfogalmazott új céljai értelmében a vállalat nem egyszerűen a klímasemlegességre fog törekedni.

Célul tűzi ki, hogy 2040-re klímapozitívvá váljon, ennek elérése érdekében 2025-re 65 százalékkal csökkenti termelésének szénlábnyomát.

A vállalat ezt energiahatékonyságának folyamatos javításával és megújuló energiaforrásokból előállított villamos energia felhasználásával kívánja elérni. 2040-re a cél az, hogy a termelés során felhasznált összes fosszilis tüzelőanyagot klímasemleges alternatívával helyettesítse a vállalat, és a többlet szénsemleges energiát átadja harmadik felek számára.

Fotó: visualhunt.com

Megújuló csomagolások

A körkörös gazdaság előmozdítása érdekében a fenntartható csomagolás terén elért haladására és tevékenységeire építve új, még ambiciózusabb fenntartható csomagolási célokat tűzött ki 2025-re:

A vállalat összes csomagolása újrahasznosítható vagy újrafelhasználható lesz.

Emellett a fosszilis műanyagok arányát 50 százalékkal csökkentik.

Neked ajánljuk
Egy startup és egy gépipari konszern közösen hozná el a fenntartható csomagolások korát Az ÁSZ szerint jó úton haladunk a megfelelő hulladékgazdálkodás felé Nyílt levélben szorgalmazzák az álhírek elleni hatékonyabb fellépést Vetlényi Alma új kollekciója ha lehet, még zöldebb Katie Patrick: Hogyan mentsük meg a világot
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam