2021. január 25., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A mezőgazdaságban is hasznosulhat a hulladék

Már véleményezhető az útmutató-tervezet, amely a mezőgazdasági hulladékkezelés jó gyakorlatához készült – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A No-Agricultural Waste (NoAW) projekt célja új megoldásokat találni a mezőgazdaságból származó, elkerülhetetlen és folyamatosan keletkező melléktermékek hasznosítására.

A NoAW projekt a szalma, trágya és borászati melléktermékeket alakítja át környezetbarát bioműanyaggá, biotrágyává, valamint biogázzá a körkörös gazdaság alapelveit szem előtt tartva, kaszkádrendszerű többlépcsős technológia segítségével.

A projekt keretein belül elkészült az útmutató a mezőgazdasági hulladék kezelésének jó gyakorlatához, amely összefoglalja a jelenlegi és új módszereket, megoldásokat. Ez segíti a körkörös gazdaság szemlélet alapjainak elsajátítását, és hozzájárulhat a negatív környezeti hatások mérsékléséhez, és az eddig nem hasznosított mezőgazdasági melléktermékek kiaknázáshoz.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara oldalán elérhető angol nyelvű dokumentum március 22-ig véleményezhető az online kérdőív kitöltésével.

Fotó: noaw2020.eu
Neked ajánljuk
Szemétszigetek torlaszolják el a Balkán folyóit Az „etikus fröccsöntő” szerint meg kéne tanulnunk jól használni a műanyagokat Kis méretű kártyatartókkal csökkenti műanyag-felhasználását a Vodafone Sam, a tűzoltó – Havazás (bábfilm) Tovább nőtt a környezetbarát csomagolóeszközök iránti kereslet
Tovább a forrásra: agronaplo.hu
Vissza
Hírfolyam