2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Darálóval veszi fel a harcot a lomokkal az FKF

Az idén is a korábbi évekéhez hasonló mennyiségű, 40-50 ezer tonna lom begyűjtésére készül a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.

A budapesti utcákról begyűjtött lom mintegy harmada az égetőben, a többi a lerakóban végzi. A mennyiségből mintegy 15 ezer tonna a Fővárosi Hulladékhasznosító Műbe (Huha) kerül, a többi a pusztazámori lerakóba –  mondta el a társaság a Világgazdaság kérdésére. 

Pusztazámorra azóta szállít az FKF, hogy 2014-ben megtelt a Dunakeszi II. lerakó, ám az annál távolabb lévő lerakó használatával megemelkedtek a költségek. „Az emiatt keletkező pluszköltségünk csökkentésére 2014-ben uniós forrásból beszereztünk egy lomdarálót, így most a bezárt lerakóhoz aránylag közeli Huha is fogadhatja a lomot. Ezáltal a közutak terhelése is csökken” – közölte a cég.

Felkészült a cég az elszállítandó lomhulladék ártalmatlanítására is, ami azért is fontos, mert a lomtalanítás időszakában megnő az illegálisan vagy nem a szabályoknak megfelelően közterületre kikerülő hulladék mennyisége.

Ennek megakadályozására a társaság a helyi önkormányzatok és a közterület-felügyeletek hathatós helyszíni segítségét kéri.

A cikk teles terjedelmében a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható.

Fotó: Bence Damokos/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
A világ óceánjainak civilizációtól eldugott, legtávolabbi zugaiban is jelen van a műanyag A benépesült élettel a Csendes-óceán északi szemétszigete Szuperférgekkel bontanák le a műanyagot ausztrál kutatók A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: atv.hu
Vissza
Hírfolyam