2021. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Darálóval veszi fel a harcot a lomokkal az FKF

Az idén is a korábbi évekéhez hasonló mennyiségű, 40-50 ezer tonna lom begyűjtésére készül a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.

A budapesti utcákról begyűjtött lom mintegy harmada az égetőben, a többi a lerakóban végzi. A mennyiségből mintegy 15 ezer tonna a Fővárosi Hulladékhasznosító Műbe (Huha) kerül, a többi a pusztazámori lerakóba –  mondta el a társaság a Világgazdaság kérdésére. 

Pusztazámorra azóta szállít az FKF, hogy 2014-ben megtelt a Dunakeszi II. lerakó, ám az annál távolabb lévő lerakó használatával megemelkedtek a költségek. „Az emiatt keletkező pluszköltségünk csökkentésére 2014-ben uniós forrásból beszereztünk egy lomdarálót, így most a bezárt lerakóhoz aránylag közeli Huha is fogadhatja a lomot. Ezáltal a közutak terhelése is csökken” – közölte a cég.

Felkészült a cég az elszállítandó lomhulladék ártalmatlanítására is, ami azért is fontos, mert a lomtalanítás időszakában megnő az illegálisan vagy nem a szabályoknak megfelelően közterületre kikerülő hulladék mennyisége.

Ennek megakadályozására a társaság a helyi önkormányzatok és a közterület-felügyeletek hathatós helyszíni segítségét kéri.

A cikk teles terjedelmében a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható.

Fotó: Bence Damokos/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Hamarosan Magyarországon is elérhetővé válnak a TerraCycle világhírű körforgásos megoldásai A Tisza csak Kárpát-medencei összefogással tisztulhat meg Több mint 100 tonna újrafeldolgozhatatlan hulladéktól szabadul meg az ALDI Az emberiség nagy céljai egymást támogatva is teljesülhetnek Szabadtéri és online kiállításon is megcsodálhatjuk Máté Bence alkotásait
Tovább a forrásra: atv.hu
Vissza
Hírfolyam