2021. május 17., Paszkál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az otthonunkba szorulva hamar útban lesz a hulladék

Most, hogy a járvány megállítása érdekében ennyien kényszerülünk a négy fal közé, különösen fontos, hogy mindig laposra tapossuk a szelektív szemetünket. 

Talán nincs olyan ember a világon, akire ne lenne hatással valamilyen formában a koronavírus-járvány. Budapest XVII. kerületének, Rákoskeresztúrnak egyik képviselője egy újabb problémára hívta fel a figyelmet. Mivel sokan maradnak otthon, ezért sokkal több lesz az otthoni hulladék, amit ha nem „zsugorítunk össze” a lehető legkisebb méretre, akkor egy idő után betelnek a szemetesek.

„Az eddigi, jól ismert tanácsokon túl (maradj otthon, moss gyakran kezet, ne menj tömegbe, stb.), egy új problémára szeretném felhívni a figyelmet! Azzal, hogy sokan otthon vannak, sajnos kialakulhat egy nem kívánt probléma: sokkal több lesz az otthon kidobott hulladék és szemét, mint eddig! Azért, hogy ne ússzunk a szemétben rövid időn belül, mindnyájan tehetünk! – fogalmazott Facebook-oldalán a képviselő.

„A hulladékot amennyire csak lehet, a lehető legkisebb méretűre összenyomva tegyük a tárolóba!”

Vagyis „maradjon mindenki otthon, és tapossa laposra!”

Fotó: Petrőczy Dániel – Rákoskeresztúr képviselője/facebook.com
Neked ajánljuk
Hamarosan Magyarországon is elérhetővé válnak a TerraCycle világhírű körforgásos megoldásai A Tisza csak Kárpát-medencei összefogással tisztulhat meg Több mint 100 tonna újrafeldolgozhatatlan hulladéktól szabadul meg az ALDI Ember egy kutyáért, emberek egymásért (videó) Megérkezett a Tesla Magyarországra
Tovább a forrásra: promotions.hu
Vissza
Hírfolyam