2021. március 1., Albin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szárba szökkenő szemétkupacok miatt aggódnak a soproniak

Egy belterületi telepen régóta óriási mennyiségben áll a szabad ég alatt a felbálázott hulladék. Jól jellemzi a helyzetet, hogy a mintegy nyolcvan-száz méter hosszan elnyúló szeméthegyek tetején itt-ott indák, sőt már fák is kinőttek. 

A bálák százaiban – amelyek közül többet a szél megrongált, kiszakított – veszélyes üveggyapot vagy legalábbis annak tűnő anyag, gumi, műanyag flakon és textil, valamint a felismerhetetlenségig összekuszálódott szemét is látható – írja a Kisalföld.

„A telep közelében folyik a Rák-patak, s ki tudja, az eltelt évek során mennyi káros anyaggal fertőződött meg a környezet. Megoldaná a gondot, ha a hulladékhegyeket azok feldolgozására képes cégekhez szállítanák” – vetették fel a portál olvasói. Az ARW Magyarország Kft. a helyzet tisztázását kérő megkeresésre reagálva közölte: soproni telephelyükön több éve végeznek hulladékgazdálkodást környezetvédelmi hatósági engedéllyel.

„Az elmúlt időszakban folyamatosan törekedtünk és törekszünk a telephelyen lévő hulladékkészletek minimalizálására. Társaságunk valamennyi hulladék tekintetében megfelelő átvételi és hasznosító partnerekkel rendelkezik, illetve cégcsoportunk is végez hasznosítási munkát, a kiszállítások rendszeresek. Szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy veszélyes hulladék a telephelyen nem található.”

Arra ugyanakkor nem adtak feleletet, hogy a feldolgozói szerződések ellenére miért állnak ott évek óta olyan bálák, amelyeken még fák és indák is kinőttek.

Fotó: Kisalföld.hu
Neked ajánljuk
A mangroveerdőket is veszélyezteti a vizeket szennyező műanyag Újabb fejezetéhez érkezett folyóvizeink hulladékhelyzetének feltérképezése Államtitkár: a kormány célja áttérni a zöldgazdaságra A MEKH felkészült a módosított hulladéktörvényben előírt többletfeladatok ellátására Ez a magyar márka megmutatta, miként lehet divatos és fenntartható kollekciót tervezni
Tovább a forrásra: hellovidek.hu
Vissza
Hírfolyam