2021. május 16., Botond, Mózes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Azok előtt is emeljünk kalapot, akik most is tisztán tartják városainkat

Az egészségügyben, tömegközlekedésben, kereskedelemben, rendvédelemben dolgozók és a futárszolgálatok munkatársai mellett a szemétszállítók és a köztisztaságért felelős dolgozók sem maradhatnak otthon ezekben a napokban.

A munkások egy újabb veszélyeztetett csoportjára hívta fel a figyelmet a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. posztja nyomán a Délmagyar.

Ezek a munkások a vészhelyzet ellenére nap mint nap elszállítják a hulladékot és takarítják az utcákat.

A társaság arra kéri a lakosságot, kedves gesztusként integessenek a kukásautóknak és a köztisztasági dolgozóknak, ezzel is megköszönve munkájukat.

Bevetésen a kietlen utcákon Fotó: FKF/facebook.com

A portál egy másik írásban arra figyelmeztet: saját és lakókörnyezetünk egészségének megőrzése érdekében most is megfelelően kell kezelnünk a kommunális hulladékot. A társasházi lakók se hagyják a szemetet felhalmozódni, kesztyűben és maszkban vigyék le a konténerhez, majd mossanak kezet, illetve fertőtlenítsék az érintett testfelületeket.

Több hulladékkezelési társaság is arra kérte a lakosokat, hogy kizárólag lezárt zsákokban helyezzék el a szemetet, ezzel is csökkentve a fertőzésveszélyt.

A szelektív hulladékgyűjtésről se feledkezzünk meg! A megnövekedett hulladékmennyiség kezelésének megkönnyítésére a palackokat és dobozokat, ahogy mindig, tapossuk laposra!

Neked ajánljuk
Szeméttelepnek használta az erdőt, több év börtön várhat rá Főleg PET-palackok szennyezik a Szentendrei-szigetet Sok évtizede nyelik a halak a mikroműanyagot – akár egy harisnya kimosásától A zajos utcák zavarják a madárfiókák énektanulását és az immunrendszerük fejlődését Az Adidas is letette a voksát a gombabőr mellett
Tovább a forrásra: delmagyar.hu
Vissza
Hírfolyam