Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az átgondolatlan pánikvásárlás ára – világszerte a kukák laknak jól

Hogy milyen élelmiszerből mennyit érdemes betárazni a nehéz időkre, arról sok ajánlás született az elmúlt hetekben, azonban ezek nem mindenkihez jutottak el időben. Ahogy telnek a napok a karanténban, kezdenek lejárni a megvásárolt – nem tartós – termékek.

Aki túlvásárolta magát, most kezd szembesülni azzal, hogy ennyi mindent nem fog tudni elfogyasztani a család. A közösségi oldalakon is megjelentek olyan fotók, amik arról tanúskodnak, hogy az emberek elkezdték kidobálni a lejárt termékeket – írja a 24.hu.

Egy angliai felhasználó osztotta meg közösségi oldalán az alábbi képeket, amelyeken teljes kenyerek, bontatlan csomag ételek kandikálnak ki a kukákból.

Fotó: Ajit Singh Atwal/twitter.com

A meggondolatlan felhalmozás következményeire a szigetország egyik önkormányzata (Dacorumb, Hertfordshire) is felhívta a figyelmet. Egy hatalmas, ételmaradékokból álló hulladékdomb látszik, amely azonban csak egy töredéke a mennyiségnek, amelyet egy nap alatt gyűjtenek össze a háztartásokból.

Fotó: Dacorum Borough Council/twitter.com
Neked ajánljuk
Idén is megrendezik az Európai Hulladékcsökkentési Hetet Először találtak mikroműanyagot antarktiszi jégmintákban A járvány a műanyagmentesség ügyét is parkolópályára állíthatja Lehet-e a természeti értékeket megőrizve eredményesen gazdálkodni? (videó) „A városban élő emberek földönkívüliekké váltak” – Kiállás az amazonasi őslakosok mellett (képgalériával)
Tovább a forrásra: 24.hu
Vissza
Hírfolyam