2020. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az illegális szemetelőket nem fékezi meg a járvány

Nemcsak erdőkben, mezőkön, hanem lakott területeken, a szelektív hulladékgyűjtők közelében is gyűlnek a szemétkupacok. A szakemberek szerint egyre többször a háztartási hulladékot is kiszórják az ismeretlenek.

Egy nagykanizsai hulladékszigetnél pár nap alatt gyűlt össze ez a méretes szemétkupac. Szétszerelt televízió, használt ruha, befőttesüveg, de még gyerekpelenka is van a halomban. A hulladékszállító cég hiába takarítja ezeket a helyeket, nem tudja felvenni a versenyt a szemetelőkkel – mutatta be az ATV híradója.

„Mi rendszeresen, a korábbi időben is takarítottuk a várost, saját költségünkre havonta egyszer. Az ünnepek előtt is kitakarítottuk a várost. Sajnos volt olyan alkalom, hogy pénteken megtörtént a takarítás, szombaton hajnalban már újra illegális hulladék volt kirakva a szelektív szigetek mellé” – mondta el Áfra Barnabás, a Pannonia cégcsoport ügyvezetője.

Ráadásul a szakemberek szerint a kommunális hulladék megjelenése akár a koronavírus terjedését is segítheti.

Debrecenben is komoly gondot okoznak a szemetelők. Pedig a környezetvédők szerint nagyon hosszú időre sodorják veszélybe a természetet azok, akik mindenhol elszórják a szemetüket.

Illegális szemétkupac egy nagykanizsai szelektív szigetnél Fotó: atv.hu
Neked ajánljuk
A sínek mentén is mondjunk búcsút a hulladéknak Dicséretes felelősségvállalás: a jelentős szennyezésforrásnak számító vállalat beszállt a takarításba Robotok vehetik fel a harcot a tengereket elborító plasztikkal Újabb tudományos áttörés a napelemek piacán Októbertől élesben működik a HulladékRadar alkalmazás
Tovább a forrásra: atv.hu
Vissza
Hírfolyam