2021. szeptember 21., Máté, Mirella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A járvány alatt bánjunk különösen körültekintően a hulladékunkkal

A FKF Nonprofit Zrt. felhívta a figyelmet néhány egyszerű szabályra, amelyekkel a fővárosban élők segíthetik a kiemelt közszolgáltatást végző szemétszállítók munkáját és tehetnek a járvány terjedésének megfékezéséért. Az ország más részein élőknek is érdemes fontolóra venniük őket.

A cég egyebek mellett arra figyelmeztetett, hogy az otthoni munkavégzés miatt zsúfolttá váló parkolókban, utcákon is fordítsunk figyelmet arra, hogy a gyűjtőtartályok megközelíthetősége biztosított maradjon.

Mindannyiunk egészségének megóvása érdekében a potenciálisan fertőző hulladékot (pl. papírzsebkendő, szájmaszk, gumikesztyű, ételmaradék) zárt csomagolásban helyezzük a gyűjtőtartályokba. Ez jó alkalom a már használt zacskók újrahasználatára.

Mivel az esetleges fertőzés terjedését nagyban elősegítheti, ha a zárt csomagolás sérül, ezért tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a tartályok ne boruljanak ki, azok tartalmához illetéktelenek ne férjenek hozzá.

A huzamosabb otthon tartózkodás miatt különösen fontos, hogy törekedjünk a keletkező hulladék, különösen a csomagolóanyagok mennyiségének csökkentésére, erre már a bevásárlás során figyeljünk oda! A hulladék mennyiségének csökkentése érdekében használjuk újra a még tiszta zacskókat, műanyag dobozokat! Ha lehet, vásárláskor lebomló vagy újrahasznosítható csomagolást válasszunk, ezzel nemcsak a környezetet védjük, hanem az elszállítandó hulladék mennyiségét is.

Fotó: FKF/facebook.com

A kommunális gyűjtőtartályokba csak annyi hulladékot tegyünk, hogy a teteje lecsukható legyen, ezzel is mindannyian hozzájárulhatunk a hulladékgyűjtést végző dolgozók egészségének megóvásához. Az ürítéseket követően lehetőleg mossuk ki, fertőtlenítsük a tartályokat!

A közterületeken található szelektív gyűjtőszigetek tartályai és más utcai hulladékgyűjtő edények mellé ne tegyünk semmilyen más anyagot, pl. háztartási hulladékot, lomot a fokozott fertőzésveszély miatt! Ezek kirakását jogszabály is tiltja.

Neked ajánljuk
Környezettudatosságra buzdít a Katona József Színház társulata Fulladoznak a műanyagszeméttől a szárazföldi és édesvízi állatok Ázsiában A kávé és a banán nyerő párosítás Újabb érvek a BKK-tól a városi közösségi közlekedés mellett Már lehet regisztrálni a TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra
Tovább a forrásra: fkf.hu
Vissza
Hírfolyam