2020. november 24., Emma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A karantén ideje alatt a kommunális és üveghulladék mennyisége is megnőtt

A pánikvásárlást és a visszaváltás szüneteltetését sejtik a háttérben Szegeden.

A rakodó kollégák jelezték, hogy a behozott hulladékban rengeteg a lejárt szavatosságú élelmiszer. Pánikszerűen vásárolhattak a szegediek is túl nagy mennyiségeket. Miután lejárt a romlandó termékek szavatossága, a megmaradt élelmiszereket valószínűleg a kukába dobták – mondta el Koltainé Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. igazgatója a Délmagyarnak.

A  március közepétől április első hetéig eltelt időszakban Szegeden 929 tonnáról 954 tonnára nőtt a kommunális hulladék mennyisége. De a koronavírus hazai megjelenése, óta nem csak a vegyes háztartási szemét tömege ugrott meg.

Három hét alatt az üveghulladék mennyisége több mint tizenötszörösére nőtt Szegeden. 

Üveghulladékból március közepén 980 kilogrammot mértünk, ebből lett április első hetére 15 tonna – hangsúlyozta az igazgató. Az üveghulladék nagyarányú emelkedésének többféle magyarázata lehet. Van olyan áruházlánc, amelyik a betétdíjat minden egyes vásárlásnál gondosan felszámolja, de a járványveszélyre hivatkozva az üvegvisszaváltást szünetelteti a boltokban. Aki nem akarja otthon raktározni az üres üvegeket, göngyölegeket, kénytelen kidobni.

Fotó: Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft./facebook.com
Neked ajánljuk
Tengeri szivacsok segíthetnek a műanyagszennyezés felmérésében Két pályázati konstrukcióban indul a Tisztítsuk meg az országot! projekt Elektromos hulladék művészi elrendezésben Pszichológusok ingyenes online előadásokkal segítik a lelki egészség megőrzését a járvány idején Fantasztikus képek egy lápvidékről, ahol idomított kormoránok fogják a halakat (képgalériával)
Tovább a forrásra: delmagyar.hu
Vissza
Hírfolyam