2021. május 6., Frida, Ivett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén is megrendezik az Európai Hulladékcsökkentési Hetet

A hulladék mértékének csökkentése manapság globális feladatnak tekinthető. Ennek érdekében számos olyan kezdeményezésre kerül sor, amelyek igyekeznek felhívni a figyelmet a tudatos hulladékcsökkentő életmód lehetőségére és arra is, hogy közösen milyen látványos eredményeket tudunk elérni.

Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a magyar kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervének célkitűzései között első helyen szerepel az illegális hulladék felszámolása.

Meg akarjuk tisztítani az országot az illegálisan elhelyezett hulladéktól, és szigorúan büntetni fogjuk azokat, akik nem tartják be a szabályokat  – tette hozzá az államtitkár, aki már tavaly is a hulladék csökkentésének szükségességére hívta fel a figyelmet az Európai Hulladékcsökkentési Hét (EHH) megnyitóján.

A rendezvénysorozat célja, hogy Európa-szerte bemutassa a jó gyakorlatokat, ezzel ösztönözze a különböző közösségek társadalmi felelősségvállalását. 

2019 novemberében az EHH keretében együtt mozdult meg hazánk számos települése, közintézménye. A „Nyisd ki a szemedet és csökkentsd a szemetet!” szlogen szellemében a hulladék keletkezésének megelőzése állt az esemény fókuszában.

Reméljük, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idei programsorozatot is nagy érdeklődés fogja övezni, és tovább növekszik majd a hazai érdeklődők száma – fogalmazott az államtitkár. Az eseményre idén november 21. és 29. között kerül majd sor. 

Fotó: European Week for Waste Reduction/facebook.com
Neked ajánljuk
Tavaly újabb 2,2 tonna szeméttől szabadították meg a Csomolungmát Szeméttelepnek használta az erdőt, több év börtön várhat rá Jobb a mosható pelenka! Újjászületett a Bezerédi-Duna-ág, fejlődnek a nemzeti parkok A járvány alatt is segítenek a nógrádi civilek
Tovább a forrásra: dontwasteit.hu
Vissza
Hírfolyam