2020. szeptember 19., Vilhelmina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Miskolcon bárkiből lehet újrahasznosítási nagykövet

A Miskolci Újrahasználati Központ arra biztatja a miskolciakat, hogy kihasználva azt a többletidőt, amit a kényszerű karantén ad, nézzenek körül a környezetükben: melyek azok a tárgyak, amik már nem fontosak, csak a helyet foglalják.

A Miskolci Újrahasználati Központ a Bay Zoltán Kutatóintézettel együttműködve részt vesz a smart városi újrahasználati törekvések érdekében létrehozott SURFACE elnevezésű projektben. A SURFACE projekt fő célkitűzése a környezet állapotának, valamint az életminőségnek a javítása az újrahasználati központok vonzáskörzetében – számolt be a Borsodihír.

A környezeti fenntarthatóság elérésében kulcsfontosságú szerepe van a hulladékkeletkezés megelőzésének. A hulladékká válás elkerülésének egyik gyakorlati módja, hogy a hétköznapi tárgyaknak, eszközöknek meghosszabbítjuk a használati fázisát.

A számunkra értéktelen, haszontalan tárgyakat nem a szemétbe dobjuk, hanem lehetővé tesszük, hogy másnak még hasznosak legyenek.

Ezért a Bay Zoltán Kutatóintézet a Mirehu Nonprofit Kft. bevonásával a SURFACE projekt keretében online kampányt hirdet „Légy újrahasználati nagykövet!” címmel. A kampány célja a környezeti szemléletformálás és társadalmi felelősségvállalás növelése, hiszen a kiválogatott holmik új gazdára találhatnak. A veszélyhelyzet után a tárgyak díjmentesen leadhatók a Miskolci Újrahasználati Központban.

A MÚK-ban természetes személyek adhatnak le tárgyakat, és a leadott tárgyak pedig – jelképesnek tekinthető összegért cserében –  bárki által elvihetők.

Fotó: MÚK – Miskolci Újrahasználati Központ/facebook.com
Neked ajánljuk
A sínek mentén is mondjunk búcsút a hulladéknak Itt a feladat: terjed a napenergia hasznosítása, de mi legyen a leszerelt panelekkel? Robotok vehetik fel a harcot a tengereket elborító plasztikkal Így tároljuk a zöldséget és gyümölcsöt, hogy ne vesszenek kárba Az Európai Bizottság bemutatta új éghajlatvédelmi tervét
Tovább a forrásra: borsodihir.hu
Vissza
Hírfolyam