2021. május 9., Gergely
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A győriek búcsút mondhatnak a szemétnek

Fontos változások jönnek a győri hulladékgazdálkodásban. Dr. Dézsi Csaba András polgármester célja, hogy másfél év múlva Győr legyen a legtisztább magyar város.

Az akciótervet elemeit dr. Dézsi Csaba sajtótájékoztató keretében ismertette, ahol bemutatta a feladatot ellátó cég új ügyvezetőjét is – írja a Kisalfold.hu

A terv értelmében két héten belül üzembe helyezik a város több helyszínén már telepített, földbe süllyesztett szelektív gyűjtőket, illetve ezek számát a jövőben növelni fogják. Ahol ez nem történik meg, ott a rossz állapotban lévő gyűjtőedényeket harang alakúra cserélik, de racionalizálják a hulladékgyűjtők elhelyezését is a város területén.

A gyűjtés gyakoriságát is növelik, ebben a lakosság is aktív szerepet vállalhat, hiszen egy készülő applikáció segítségével bárki bejelentheti majd, ha problémát tapasztal a szelektív szigeteknél.

Míg a társasházaknál növelik a hulladéktárolási kapacitást, addig a családi házas övezetekben egy új hulladékgyűjtő bevezetésével az egyéni, háznál történő szelektív gyűjtés kerül a jövőben előtérbe. Ebbe a fém, papír, műanyag hulladékot lehet elhelyezni, az üveghulladék továbbra is a szigeteken adható le. Ehhez szükséges egy optikai válogató rendszer bevezetése is, amely az egy helyre gyűjtött, de szelektálható hulladékot válogatja.  A rendszer sikeres működéséhez elengedhetetlen a lakosság partnersége, hiszen a szolgáltató csak azokat a gyűjtőket szállítja el, amelyekbe a megfelelő hulladék került.

Fotó: Olga1969/Wikimedia Commons
Neked ajánljuk
Tavaly újabb 2,2 tonna szeméttől szabadították meg a Csomolungmát Szeméttelepnek használta az erdőt, több év börtön várhat rá Jobb a mosható pelenka! Hidrogénerőmű a kert végében? – Nincs messze a megoldás Extrém szélsebességű viharokat okoz a klímaváltozás Magyarországon
Tovább a forrásra: helovidek.hu
Vissza
Hírfolyam