2020. október 30., Alfonz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A petkalózok a karanténban sem pihennek

Ellenkezőleg, a Konasoft programozóival közösen fordításra adták a fejüket, így mostantól nincs akadálya annak, hogy a környezetükért tenni vágyó magyar emberek is használják a TrashOutot, a világ legelterjedtebb illegális hulladéklerakókat feltérképező applikációját.

Az okostelefonos alkalmazással lefotózhatjuk a felfedezett hulladékkupacot, megjelölhetjük a hulladék lelőhelyét, annak méretét, regisztrálhatjuk, hogy milyen jellegű hulladékról van szó, és bejelentést tehetünk.

Példamutató felhasználóként magunk is megtisztíthatjuk a területet: az app segítséget nyújt az akció szervezéséhez, és tudatja a közösséggel, ha sikerrel jártunk.

A TrashOut alkalmazást a világ több mint 100 országában már több mint százezren használják. A magyar verzió elkészítésére a Nemzetközi Beruházási Bank által támogatott Tiszta Víz, Boldog Tisza program keretében került sor.

A folyamatosan növekvő adatbázis vizualizációjában, önkéntes munka keretében a PET Kupa informatikai partnere és fő támogatója, a Konasoft segít. A Tiszta Tisza Térkép és a hozzá kapcsolódó tudástár hamarosan működésbe lép. Addig is a petkalózok a szennyezés gócpontjainak felmérésébe szeretnék bevonni a lakosságot: arra buzdítanak mindenkit, hogy minél többen töltsék le a magyar nyelvű, ingyenes applikációt, és regisztrálják, ha illegális hulladékkal találkoznak a folyók partján vagy árterében.

Töltsd le az applikációt, és szállj szembe Te is a szeméthegyekkel! Fotó: www.trashout.ngo
Neked ajánljuk
Mintegy 14 millió tonna mikroműanyag van az óceánok fenekén Nem csak pazarlás miatt problémás, ha a szemétben végzi az e-hulladék Űrszemétészlelő és -megfigyelő radart adtak át Németországban A világ legerősebb és legdrágább chilije Sárrét szívében terem (videó) Vízenergiával „tankolják” az elektromos hajókat a Niagaránál
Tovább a forrásra: petkupa.hu
Vissza
Hírfolyam