2020. november 26., Virág
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint kétmilliárdból fejlesztik a délkelet-alföldi hulladékgazdálkodást

A fejlesztésnek köszönhetően hatékonyabban gyűjthetik be a hulladékot, emellett nagyobb mennyiség kezelésére lesz lehetőség.

Több mint kétmilliárd forintból fejleszti a hulladékátrakókat, hulladékgyűjtő járműveket a Délkelet-Alföld Regionális Hulladékgazdálkodási Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulás (Dareh) – írja az MTI alapján a Hirado.hu.

Mint írják, a beruházás teljes összege 2,4 milliárd forint, amelyből 2,2 milliárdot európai uniós pályázat révén biztosítanak. December elejéig fejlesztik a meglévő létesítményeket, az orosházi, a szeghalmi és a mezőhegyesi hulladékátrakó állomásokat, valamint a békéscsabai hulladékkezelőt és komposztálót. Újabb átrakó állomást létesítenek Gyomaendrődön, Békéscsabán pedig hulladékudvart építenek.

Ezenfelül 17 járművel bővítik a járműparkot, valamint több mint 50 ezer különböző méretű kukát, gyűjtőedényt vásárolnak.

Az eszközöket és a járműveket már beszerezték, a projekt megvalósítása az építési feladatokkal folytatódik.

Bálázott hulladék a regionális önkormányzati társulás (DAREH) hulladékfeldolgozó üzem és válogatóművében (2015. november)
Fotó: MTI Fotó: Rosta Tibor
Neked ajánljuk
Nem csak pazarlás miatt problémás, ha a szemétben végzi az e-hulladék Évente több mint 200 ezer tonna műanyag kerül a Földközi-tengerbe Akiket kiakasztott a feldolgozhatatlan textilhulladék Komoly veszélyt jelentenek az özönnövények az őshonos gyepes élőhelyekre Olvasnivalóval könnyíti a járványhelyzetet két könyvkiadó
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam