2020. október 1., Malvin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Országgyűlés később tárgyalja az egyszer használatos műanyagok betiltásával kapcsolatos javaslatot

A leginkább környezetromboló termékek hazai korlátozása továbbra is kiemelt kormányzati cél, ugyanakkor a gazdaság újraindításának számos egymásra épülő intézkedése között meg kell jelennie annak is, hogy lélegzetvételhez jussanak a hazai műanyagipari vállalkozások, hiszen közülük is sokan válságba kerültek.

Az egyszer használatos műanyag termékek kivezetése érdekében szükséges technológiaváltást a kormány messzemenőkig támogatja – írja az Origo.

Annak érdekében, hogy ez a leggördülékenyebben megvalósuljon,

a kormány egyes veszélyhelyzeti intézkedések feloldása mellett felhívta az innovációs és technológiai minisztert, hogy folytassa a megkezdett iparági egyeztetéseket, és készítsen ütemezést a technológiaváltás hatékony végrehajtására vonatkozóan.

A járványhelyzet az uniós döntéshozatal esetében is eredményezett bizonyos elmaradásokat. Így az egyszer használatos műanyag termékek forgalomba hozatalának a betiltásával kapcsolatban folyamatban van még bizonyos előírások és iránymutatások értelmezési kérdéseinek tisztázása is.

Egyelőre marad a műanyag Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Dicséretes felelősségvállalás: a jelentős szennyezésforrásnak számító vállalat beszállt a takarításba Robotok vehetik fel a harcot a tengereket elborító plasztikkal Tiszta Tisza, boldog Bodrog – új vizeken a PET-kalózok Már most mennyi minden viseli magán a változó klíma bélyegét! Tünékeny viaszszobrok késztetnek megállásra Floridában
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam