Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Országgyűlés később tárgyalja az egyszer használatos műanyagok betiltásával kapcsolatos javaslatot

A leginkább környezetromboló termékek hazai korlátozása továbbra is kiemelt kormányzati cél, ugyanakkor a gazdaság újraindításának számos egymásra épülő intézkedése között meg kell jelennie annak is, hogy lélegzetvételhez jussanak a hazai műanyagipari vállalkozások, hiszen közülük is sokan válságba kerültek.

Az egyszer használatos műanyag termékek kivezetése érdekében szükséges technológiaváltást a kormány messzemenőkig támogatja – írja az Origo.

Annak érdekében, hogy ez a leggördülékenyebben megvalósuljon,

a kormány egyes veszélyhelyzeti intézkedések feloldása mellett felhívta az innovációs és technológiai minisztert, hogy folytassa a megkezdett iparági egyeztetéseket, és készítsen ütemezést a technológiaváltás hatékony végrehajtására vonatkozóan.

A járványhelyzet az uniós döntéshozatal esetében is eredményezett bizonyos elmaradásokat. Így az egyszer használatos műanyag termékek forgalomba hozatalának a betiltásával kapcsolatban folyamatban van még bizonyos előírások és iránymutatások értelmezési kérdéseinek tisztázása is.

Egyelőre marad a műanyag Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Idén is megrendezik az Európai Hulladékcsökkentési Hetet Először találtak mikroműanyagot antarktiszi jégmintákban A járvány a műanyagmentesség ügyét is parkolópályára állíthatja Lehet-e a természeti értékeket megőrizve eredményesen gazdálkodni? (videó) „A városban élő emberek földönkívüliekké váltak” – Kiállás az amazonasi őslakosok mellett (képgalériával)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam