2020. augusztus 6., Berta, Bettina
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még több üveghulladék kap új esélyt

Több mint hétszázmillió forintos technológiai fejlesztést hajt végre az üveghulladék-hasznosítással foglalkozó orosházi Re-Glass Kft. – közölte Aszódi Ferenc cégvezető. A fejlesztés eredményeként több mint tízezer tonnával nő meg az üzemben feldolgozott üveg mennyisége.

A zöldmezős beruházás részeként épül egy 600 négyzetméteres csarnok, ahol az automata szabályozórendszer segítségével a szennyezett lakossági csomagolású üvegeket is fel tudják dolgozni – írja a Napi.hu.

Így a Békés megyei hulladékkezelőtől, valamint más közszolgáltatótól is tudnak nagyobb mennyiségben üveghulladékot vásárolni.

Az új technológia révén – a tervek szerint 2-3 év alatt – további 10-15 ezer tonna szennyezett üveghulladékot is fel tudnak majd dolgozni.

Az újrahasznosított anyag 90 százalékát az orosházi öblösüveggyár használja fel alapanyagként. A Re-Glass jelenleg évente 25 ezer tonna sík- és öblösüveg-hulladékot tud feldolgozni, amit eddig döntő részben ipari üzemektől szereztek be.

Neked ajánljuk
Óvatosan a bioműanyaggal! Megkezdődik az illegális szemétlerakók felszámolása Megkezdődött a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt végrehajtásának előkészítése Rangos díjat nyert a pitypangból készült kerékpár-gumiabroncs Egyetlen napijeggyel bejárhatjuk az egész Dunakanyart
Tovább a forrásra: napi.hu
Vissza
Hírfolyam