2021. január 27., Angelika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zéró toleranciát hirdetett Győr az illegális hulladéklerakókkal szemben

0–24 órában ellenőrzik a gyűjtők környékét, és maximális összegű bírság, illetve kerékbilincs vár a szabálysértőkre.

„Zéró toleranciát hirdetek az illegális hulladéklerakás terén, mert ezt Győr már nem tűri tovább!” – idézi a polgármester bejelentését a Győrplusz.

Dr. Dézsi Csaba András rendkívüli sajtótájékoztatót keretében elmondta: egyeztetett Truka Istvánnal, a Közterület Felügyelet vezetőjével, hogy az elmúlt hetek tapasztalatai alapján a korábbiakhoz képest is megnövekedett illegális hulladék felszámolása elsődleges cél legyen a Közterület Felügyelet tevékenységében.

Ennek megfelelően minden olyan járműre, amely a szelektív hulladékgyűjtő sziget előtt a tilosban parkol, haladéktalanul kerékbilincset helyeznek fel, mert ezek akadályozzák a hulladékgyűjtő szigetek kiürítését.

„Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy az illető ez által aktuálisan hosszabb ideig fog a helyszínen parkolni, azonban csak így biztosítható, hogy a bírságot, amely visszatartó erő, minden esetben megfizesse. Ehhez tartozóan kértem igazgató urat, hogy minden esetben, amikor illegális hulladékot lerakó embert érnek tetten, a legmagasabb, 50 000 Ft-os bírságot alkalmazzák.”

Fotó: O. Jakócs Péter/gyorplusz.hu
Neked ajánljuk
Vége a műanyaghulladék felelőtlen exportjának Még két hétig lehet jelentkezni a Tisztítsuk meg az országot! program pályázatára Könnyebb lett felelősen gondoskodni a sittről Kaposváron Szolárcserép vagy hagyományos napelem? Folytatódhat az afrikai nagy zöld fal építése
Tovább a forrásra: gyorplusz.hu
Vissza
Hírfolyam