2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kína is lép a plasztikprobléma megoldásáért

Az ország egyik legnagyobb környezeti kihívását az egyszer használatos műanyagok gyártásának, értékesítésének és felhasználásának korlátozásával kezelnék.

Az új irányvonalat jegyző Nemzeti Fejlesztési Bizottság és az Ökológiai és Környezetvédelmi Minisztérium bejelentése alapján a műanyag zacskók 2020 végére Kína minden nagyobb városában betiltásra kerülnek – írta meg a Reuters alapján a Packmarket.

A többi területen 2022-re lép érvénybe a tiltás, a piacokon értékesített friss áruk azonban 2025-ig kivételt képeznek majd. A tiltás az éttermi kiszállításban használt műanyag edényeket és szívószálakat is érinti.

2025-re a kínai városoknak 30 százalékkal kell csökkenteniük a  vendéglátásban fogyó egyszer használatos műanyag mennyiségét.

Emellett a 0,025 mm-nél vékonyabb műanyag zacskók, valamint a mezőgazdasági felhasználásra szánt, 0,01 mm-nél vékonyabb fóliák gyártását és forgalmazását is betiltják, az újrahasznosítási rátákat növelik.

Úton a hulladékproblémák megoldása felé Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Robotok vehetik fel a harcot a tengereket elborító plasztikkal A Pilisi Parkerdő Zrt. budapesti területén folytatódik az illegális hulladék felszámolása Hathatós eszközzel számolná fel a szemetelést egy thai nemzeti park ENSZ-közgyűlés: Brazília kikéri magának, Kína elkötelezett a klímavédelem mellett Elindult az illegális hulladék felszámolására indított program kistelepülési szakasza
Tovább a forrásra: packmarket.hu
Vissza
Hírfolyam