2020. július 15., Henrik , Roland
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kína is lép a plasztikprobléma megoldásáért

Az ország egyik legnagyobb környezeti kihívását az egyszer használatos műanyagok gyártásának, értékesítésének és felhasználásának korlátozásával kezelnék.

Az új irányvonalat jegyző Nemzeti Fejlesztési Bizottság és az Ökológiai és Környezetvédelmi Minisztérium bejelentése alapján a műanyag zacskók 2020 végére Kína minden nagyobb városában betiltásra kerülnek – írta meg a Reuters alapján a Packmarket.

A többi területen 2022-re lép érvénybe a tiltás, a piacokon értékesített friss áruk azonban 2025-ig kivételt képeznek majd. A tiltás az éttermi kiszállításban használt műanyag edényeket és szívószálakat is érinti.

2025-re a kínai városoknak 30 százalékkal kell csökkenteniük a  vendéglátásban fogyó egyszer használatos műanyag mennyiségét.

Emellett a 0,025 mm-nél vékonyabb műanyag zacskók, valamint a mezőgazdasági felhasználásra szánt, 0,01 mm-nél vékonyabb fóliák gyártását és forgalmazását is betiltják, az újrahasznosítási rátákat növelik.

Úton a hulladékproblémák megoldása felé Fotó: shutterstock.com
Neked ajánljuk
Drasztikusan csökkenti az élelmiszer-hulladékot a Tesco A folyón lebegő műanyag szívderítő látvány is lehet Hangolódj mosogatószappannal a műanyagmentes júliusra Balkon fanatik – Fotópályázat A körkörös gazdaság lehetőség lehet a kilábalásra
Tovább a forrásra: packmarket.hu
Vissza
Hírfolyam