2021. április 13., Ida
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Jövőre mondhatunk búcsút a problémás műanyagoknak

Fél évvel, azaz 2021. július 1-jére csúsztatják az eredeti határidőhöz képest az egyszer használatos műanyagok gyártásának megszüntetését.

A döntés részleteiről Kaderják Péter energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár beszélt a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában.

Kaderják Péter elmondta, hogy a döntésben nagy szerepe volt a koronavírus-járványnak, hiszen

az érintett cégek nem tudtak megfelelő időt fordítani az átállásra, tevékenységük átalakítására.

A kormány a hátralévő időben 10 milliárd forintos keretet biztosít az átalakításokra, hogy ezek a vállalkozások tovább tudják folytatni tevékenységüket, és megőrizhessék a munkahelyeket. 

A 2021 nyarán életbe lépő magyar szabályozást továbbra is szigorúbbra tervezik az unió egyszer használatos műanyagokkal kapcsolatos rendelkezéseinél. Utóbbi a könnyen helyettesíthető műanyag zacskók esetében 50 mikronos méret felett fogalmaz meg tiltást, a magyar szabályozásban ez a határ 15 mikronban kerül megállapításra – mondta el a Hírtv.hu oldalán megtekinthető interjúban Kaderják Péter.

Neked ajánljuk
Górcső alatt a műanyag újrahasznosításával kapcsolatban elért hazai eredmények A szemétégetés a korábban gondoltnál is károsabb lehet Jobb a mosható pelenka! Több ezren vettek részt Szerbiában egy környezetvédelmi tüntetésen Kicsiben is bele lehet vágni az ökogazdálkodásba
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam