2020. november 30., Andor, András
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Öt év után eltűnhet a veszélyes hulladék Kiskunhalasról

Több mint 1000 tonna veszélyes hulladék várja sorsát egy már felszámolt cég telephelyén – derült ki az RTL Klub híradójából. 

A szemetet hátrahagyó vállalkozót korábban a bíróság elítélte a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium számítása szerint 380 millió forintba kerülne a hulladék elszállítása, amit a NAV a felelőstől hiába próbált végrehajtással beszedni.

A terület jelenlegi tulajdonosa a híradónak úgy fogalmazott, már jó ideje folyamatosan keresi a megoldást, hogy elszállítsák a hulladékot a telepről. Az elmúlt években a Greenpeace és a Jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó ombudsmanhelyettes is aggasztónak nevezte a településen kialakult helyzetet.

A területet folyamatosan monitorozza a környezetvédelmi hatóság, a korábbi eredmények alapján 80 centiméter mélyre még nem jutott le a szennyezés

A jelenlegi tulajdonos nyilatkozata szerint decemberben levélben azt válaszolta neki az illetékes minisztérium: nincs költségvetési forrás erre. A minisztérium az RTL Klub megkeresésére azt írta, hogy az adóhatóság közbeszerzést ír ki a hulladék elszállítására, hozzátéve, hogy a területen érdemi romlás nem volt tapasztalható. 

Fotó: rtl.hu
Neked ajánljuk
Visszatér az üvegvisszaváltás Hogyan csökkenthető az élelmiszerekhez kapcsolódó hulladék? Akiket kiakasztott a feldolgozhatatlan textilhulladék Újabb jelentős acélgyár vált napenergiára Orvosi eszközökkel támogatja az egészségügyet a MOB és a Magyar Vöröskereszt
Tovább a forrásra: hellovidek.hu
Vissza
Hírfolyam