2020. október 31., Farkas
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Minikerteket alakítanak ki az utcai szemetesek köré Amszterdamban

Ezzel a módszerrel próbálják meg eltántorítani az embereket attól, hogy a kukák mellé dobálják a szemetet.

A kezdeményezést első körben a város 17 pontjára fogják kiterjeszteni a következő három hónapban – írja a The Guardian című brit napilap honlapja alapján az MTI.

Az utcai szemetesek körüli hulladékhalmok problémája a koronavírus-járvány okozta leálláskor vált igazán szembetűnővé, ugyanis az otthonról dolgozó emberek több ételt rendeltek, növelve a hulladék mennyiségét. Rick Vermin helyi tanácstag szerint

a városvezetés azt reméli, hogy a virágok látványa jobb belátásra téríti majd a potenciális szemetelőket, és a minikertek egyúttal szebbé varázsolják az amszterdami utcákat.

A járvány miatt az amszterdamiak féltek megérinteni a szemétgyűjtőket, a kukások pedig a szokásosnál kisebb létszámban dolgoztak, ami azt jelentette, hogy az utcai szemetesek gyakran tele maradtak. Amszterdamban az utcai szemétgyűjtőket nemcsak a járókelők használják, hanem a háztartások szemeteszsákjai is ezekbe kerülnek.

Neked ajánljuk
Mintegy 14 millió tonna mikroműanyag van az óceánok fenekén Nem csak pazarlás miatt problémás, ha a szemétben végzi az e-hulladék Űrszemétészlelő és -megfigyelő radart adtak át Németországban „Lábnyom” – Részvételi társasjáték fiataloknak Fontos változások a kozmetikumok körül
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam