2020. szeptember 24., Gellért, Mercédesz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újraindítja a fővárosi lomtalanítást az FKF

A koronavírus-járvány enyhülésére tekintettel a lehetséges legkorábbi időpontban, július 6-án újraindítja a lakossági lomtalanítást Budapesten a Fővárosi Közterület-fenntartó – tudatta a társaság kedden az MTI-vel.

Közleményük szerint a lomtalanítás a kerületi önkormányzatokkal korábban egyeztetett menetrend szerint indul újra, így elsőként a XIV. kerületben szállítják majd el a nagy darabos hulladékot.

A három hónapos járványhelyzet miatt Budapesten 61 körzet lomtalanítása maradt el.

Ezek pótlását a szoros éves lomtalanítási programba már nem lehet közvetlenül beilleszteni, hiszen munkaszüneti és ünnepnapokon, valamint bizonyos időjárási viszonyok mellett a tevékenység szünetel. Az FKF ennek ellenére keresi a lehetőségét, hogy belső erőforrásai átcsoportosításával és további intézkedésekkel a hátralévő kerületek lomtalanításának teljesítése mellett az elmaradt kerületek lakossága se szenvedjen hátrányt.

Ehhez az FKF az érintett kerületek lakosainak kompenzációs szolgáltatási csomagot állított össze, amely szintén július 6-tól érhető el.

A csomagban az FKF az érintett kerületi lakosoknak – telefonon történő előzetes időpont-egyeztetés után – 150 kilogramm helyett az év végéig lakosonként 400 kilogramm lom díjmentes beszállítására biztosít lehetőséget a XV. kerületi Károlyi Sándor utca 166. és XXII. kerületi Nagytétényi út 335. címen található hulladékudvaraiban.

Az érintett kerületek lakosainak emellett a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központban további 400 kilogramm lom díjmentes leadására is lehetőségük van –olvasható a közleményben.

A kompenzációs csomaggal és az esedékes lomtalanításokkal kapcsolatban az FKF honlapja nyújt részletes tájékoztatást.

A 2019-es, tavaszi lomtalanítás során szállítja el a házak elé kihelyezett  háztartási hulladék halmokat az FKF Nonprofit Zrt. munkacsapata 
Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Neked ajánljuk
A sínek mentén is mondjunk búcsút a hulladéknak Itt a feladat: terjed a napenergia hasznosítása, de mi legyen a leszerelt panelekkel? Robotok vehetik fel a harcot a tengereket elborító plasztikkal Óvatosan a bambuszpoharakkal! 2000 nehéz helyzetbe került gyermek kapott segítséget
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam