2020. október 30., Alfonz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ausztráliában zokniba bújtatják a csatornákat

Egy ausztrál kisváros pofonegyszerű megoldása Portugáliától Chiléig, Brazíliától Kanadáig keltette fel a helyi patakok és folyók tisztaságáért tenni akaró önkormányzatok és lakosok figyelmét.

A 42 ezer lakosú Kwinana Perth állam déli részén található, és a bolygó bármely más településéhez hasonlóan küzd az esővíz-elvezető csatornákból származó szennyezéssel.

Hogy megakadályozzák a vízzel érkező zöldhulladék, műanyag és egyéb kommunális szemét folyókba jutását, gyűjtőhálókat helyeztek a csatornák befolyónyílásaira.

A „csatornazoknik” által összegyűjtött hulladékot kézi erővel válogatják, amit lehet, újrahasznosítanak, a szerves anyagot pedig komposztálják. A város vezetői szerint ezzel a megoldással olcsóbbá vált a természetes vizek tisztán tartása, ugyanakkor a látványos berendezések kézzelfoghatóan szembesítenek a környezetet szennyező szeméttel, ezért szemléletformáló hatásuk sem elhanyagolható.

A csatornazokni, amely világszerte viharos sikert aratott Forrás: ABC Australia/youtube.com
Neked ajánljuk
Óriásporszívóval akarják eltávolítani a műanyaghulladékot egy belga természetvédelmi területről 4,5 billió cigicsikk végzi a környezetben évente Kevesebb élelmiszer végezte itthon a kukában A világ legerősebb és legdrágább chilije Sárrét szívében terem (videó) Vízenergiával „tankolják” az elektromos hajókat a Niagaránál
Tovább a forrásra: abc.net.au
Vissza
Hírfolyam