2020. augusztus 10., Lőrinc
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ausztráliában zokniba bújtatják a csatornákat

Egy ausztrál kisváros pofonegyszerű megoldása Portugáliától Chiléig, Brazíliától Kanadáig keltette fel a helyi patakok és folyók tisztaságáért tenni akaró önkormányzatok és lakosok figyelmét.

A 42 ezer lakosú Kwinana Perth állam déli részén található, és a bolygó bármely más településéhez hasonlóan küzd az esővíz-elvezető csatornákból származó szennyezéssel.

Hogy megakadályozzák a vízzel érkező zöldhulladék, műanyag és egyéb kommunális szemét folyókba jutását, gyűjtőhálókat helyeztek a csatornák befolyónyílásaira.

A „csatornazoknik” által összegyűjtött hulladékot kézi erővel válogatják, amit lehet, újrahasznosítanak, a szerves anyagot pedig komposztálják. A város vezetői szerint ezzel a megoldással olcsóbbá vált a természetes vizek tisztán tartása, ugyanakkor a látványos berendezések kézzelfoghatóan szembesítenek a környezetet szennyező szeméttel, ezért szemléletformáló hatásuk sem elhanyagolható.

A csatornazokni, amely világszerte viharos sikert aratott Forrás: ABC Australia/youtube.com
Neked ajánljuk
Óvatosan a bioműanyaggal! Megkezdődik az illegális szemétlerakók felszámolása Megkezdődött a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt végrehajtásának előkészítése Közel 8 tonna hulladékot szedtek ki a Tiszából a PET kupások Az Egyesült Királyságban komoly sikere van az e-Nironak
Tovább a forrásra: abc.net.au
Vissza
Hírfolyam