2021. január 16., Gusztáv
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ausztráliában zokniba bújtatják a csatornákat

Egy ausztrál kisváros pofonegyszerű megoldása Portugáliától Chiléig, Brazíliától Kanadáig keltette fel a helyi patakok és folyók tisztaságáért tenni akaró önkormányzatok és lakosok figyelmét.

A 42 ezer lakosú Kwinana Perth állam déli részén található, és a bolygó bármely más településéhez hasonlóan küzd az esővíz-elvezető csatornákból származó szennyezéssel.

Hogy megakadályozzák a vízzel érkező zöldhulladék, műanyag és egyéb kommunális szemét folyókba jutását, gyűjtőhálókat helyeztek a csatornák befolyónyílásaira.

A „csatornazoknik” által összegyűjtött hulladékot kézi erővel válogatják, amit lehet, újrahasznosítanak, a szerves anyagot pedig komposztálják. A város vezetői szerint ezzel a megoldással olcsóbbá vált a természetes vizek tisztán tartása, ugyanakkor a látványos berendezések kézzelfoghatóan szembesítenek a környezetet szennyező szeméttel, ezért szemléletformáló hatásuk sem elhanyagolható.

A csatornazokni, amely világszerte viharos sikert aratott Forrás: ABC Australia/youtube.com
Neked ajánljuk
Vége a műanyaghulladék felelőtlen exportjának Három éve szállt szembe Kenya a plasztikszatyrokkal. Mik a tanulságok? Néhány üzletében bevezeti a használt étolaj visszavételét az ALDI A klímaváltozás témája 2020-ban is sokat hozott azoknak, akik hittek benne Fokhagyma: vírusölő, immunerősítő, méregtelenítő
Tovább a forrásra: abc.net.au
Vissza
Hírfolyam