2021. június 24., Iván
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Drasztikusan csökkenti az élelmiszer-hulladékot a Tesco

Az áruházlánc, az ENSZ 2030-ra kitűzött Fenntartható Fejlődési Céljait tíz évvel megelőzve, az elmúlt négy évben több mint felére csökkentette a működése során keletkező élelmiszer-hulladék mennyiségét. Az eredményeket a vállalat Little Helps Plan Közösségi Stratégia elnevezésű, 2019/2020-as társadalmi felelősségvállalási jelentése tartalmazza.

A riport rámutat, hogy a Tesco Magyarországon az előző évhez képest 36, míg a 2016/2017-es bázisévhez képest 63 százalékkal kevesebb élelmiszer-hulladékot termelt, miközben négy év alatt több mint 60 millió adag ételnek megfelelő, összesen 24 253 tonna élelmiszert adományozott a rászorulóknak partnerén, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül – írja a Marketing és Média Online.

Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem csupán egy fejezete a Little Helps Plan Közösségi Stratégiának, amelyben az áruházlánc a hulladékkérdés mellett az éghajlatváltozással, a munkatársak jóllétével, valamint a sokszínűséggel és befogadással kapcsolatban hozott intézkedéseiről is számot ad.

A vállalat negyedik alkalommal közzétett éves élelmiszerhulladék-jelentésének adatai pontos áttekintést adnak a Tescónál keletkező élelmiszer-felesleg és -hulladék mennyiségéről, így az áruházlánc megfelelő lépéseket tud tenni a hulladék további csökkentése érdekében, beleértve a jótékony célra felajánlott élelmiszerek rendszeres és folyamatos átadását a rászorulóknak.

„Világszerte a megtermelt élelmiszer harmada vész kárba, miközben rengetegen még mindig éheznek. Ennek az óriási mértékű pazarlásnak a bolygónk látja kárát, hiszen az üvegházhatású gázok kibocsátásának 8 százalékáért az élelmiszer-pazarlás a felelős. (...) Ami mérhető, az kezelhető, ezért is biztatok minden élelmiszeripari vállalatot arra, hogy csatlakozzon hozzánk ebben a harcban, és hozzánk hasonlóan kövesse nyomon, illetve publikálja az élelmiszer-pazarláshoz kapcsolódó adatait” – mondta Pártos Zsolt, a Tesco Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Little Helps Plan kiemelkedő eredményei között szerepel továbbá, hogy a 2019/20-as évben 176 Tesco áruház adományozott élelmiszer-felesleget napi szinten, és a vállalat 8,5 millió darab, vagyis 33 tonna nehezen újrahasznosítható csomagolóanyagot vont ki a kínálatából. 

Neked ajánljuk
A brit Tesco után az ALDI is lépett a nehezen újrahasznosítható műanyagok kezelése érdekében Mi vár a papírra az út végén? Újrahasznosított plasztikkal zöldülhet tovább a Lego Tovább szigorodik az egyszer használatos műanyag termékekre vonatkozó szabályozás Velencei-tó: Oxigénhiánytól pusztulnak a halak, de mi lehet a gyors megoldás?
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam