2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mondj megálljt a szívószálnak (is)!

Júliusban a magyar vendéglátóipar műanyagmentesítésén munkálkodó Ecohills is az egyszer használatos plasztik elkerülésére hív.

Az EcoHills szervezésében meghirdetett Műanyagmentes Július 2020 arra szeretné felhívni a magyar emberek figyelmét, hogy idén is kerüljék az eldobható műanyag eszközök használatát. Továbbá, amennyiben tehetik, azokat a vendéglátóegységeket látogassák, amelyek már csatlakoztak a Műanyagmentes Július kampányhoz – írja a Travelo.hu.

A zöldkezdeményezéshez idén csatlakozott a DunaCorso étterem is, amely az EcoHillsszel közösen egy nagy volumenű dunaparti szemétszedő akciót is szervez. 

Az EcoHills 2018-as indulása óta több mint 350 vendéglátóegységet zöldített ki, és több mint 18 tonnával csökkentette Magyarország műanyaglábnyomát. 

A céget két frissen érettségizett diák, Uzoni Dávid és Chrobák Adrián alapította. Összes ballagási pénzüket friss cégükbe fektették, és rendeltek két raklap papír szívószálat Kínából, majd elkezdték járni Budapest éttermeit, és teljesen ismeretlenül mutatták be termékeiket üzletvezetőknek. Az egyik ilyen belvárosi étteremben találkoztak Angeli Barbarával, aki angyalbefektetőként csatlakozott a céghez, és segített meggyőzni a nagyobb budapesti éttermeket és HoReCa nagykereskedőket, hogy váltsanak környezetbarát termékekre.

Fotó: ecohills.us
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Szemétbe öltöztek a kongói művészek, hogy megtörjék a túlfogyasztás átkát Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: travelo.hu
Vissza
Hírfolyam