2020. október 24., Salamon
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Célba ért a folyómentő teherautó

A Magyarország minden részéről érkező felajánlások segítségével sikerült megvásárolni azt a folyómentő teherautót, amellyel Francz Béla gyűjti majd a szemetet a Tisza forrásvidékén. A kőrösmezői férfi egymaga vette fel a küzdelmet a hulladékáradattal.

A kőrösmezői Francz Béla tavasszal még egy leharcolt UAZ-zal gyűjtötte a hulladékot a Tisza forrásvidékén. A PET Kupa önkéntesei egy közösségi gyűjtést indítottak neki, hogy lecserélhesse a teherautóját egy korszerűbb, kevesebbet fogyasztó modellre. Francz Béla a napokban Magyarországon járt, hogy a gyűjtés kezdeményezőivel kiválassza az új autókat – számolt be a Kiszo.net.

A kőrösmezői férfi közösségi oldalán mondott köszönetet mindazoknak, akik felajánlásukkal támogatták a nemes cél megvalósulását.

„Mindenekelőtt, őszinte köszönetemet szeretném kifejezni minden magyarnak azért, hogy fontosnak érezték azt a munkát, amit én itt a Tisza forrásvidékén a folyó megtisztításáért teszek. A felajánlásoknak köszönhetően sikerült megvásárolni a teherautót, amely megkönnyíti és felgyorsítja a munkámat. Annyi pénz gyűlt össze, hogy a teherautó mellett egy személyautóra is tellett belőle, ami szintén óriási segítséget jelent a számomra” – írta Francz Béla közösségi oldalán.

„Nem csak új autóval vágunk neki a munkának, még nagyobb tervekkel és még nagyobb lendülettel kezdünk dolgozni. Még inkább a küldetésemnek érzem ezt a munkát. Le a kalappal, magyarok!”

Folytatódhat a hulladékgyűjtés Fotó: Чиста Ріка Чиста Вода/facebook.com
Neked ajánljuk
Mintegy 14 millió tonna mikroműanyag van az óceánok fenekén Dicséretes felelősségvállalás: a jelentős szennyezésforrásnak számító vállalat beszállt a takarításba Űrszemétészlelő és -megfigyelő radart adtak át Németországban Már épül a Factory Zero Íme a technológia, amely lehetővé teszi, hogy bárhol feltölthessük a villanyautónkat
Tovább a forrásra: kiszo.net
Vissza
Hírfolyam