2021. június 21., Alajos, Leila
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem volt hiábavaló a szemléletformálás

A csomagolás az első, amivel a fogyasztók találkoznak egy termék megvásárlásakor, éppen ezért minden gyártó igyekszik a lehető legkreatívabb, legmutatósabb megoldást választani. Egy 2020-as kutatás azonban arra mutat rá, hogy a csomagolások színénél, formájánál és mintájánál kezd sokkal fontosabb lenni az, hogy miből készült – főleg a fiatalabb generáció körében.

A felmérés tanúsága szerint a vásárlók 44 százaléka hajlandó többet fizetni egy környezetbarát csomagolásban kapható termékért, 48 százalékuk pedig kerüli a fenntarthatóságot nem szem előtt tartó márkákat. Emellett az is kiderült, hogy Európában messze a papír és a karton a legtámogatottabb csomagolóanyag – olvasható a Világgazdaság oldalán.

A papír és a karton népszerűsége nem meglepő, hiszen a környezetszennyező műanyag megítélése folyamatosan romlik, a kormányok pedig igyekeznek lépéseket tenni annak érdekében, hogy a gyártók minimalizálják a műanyag csomagolások előállítását, legfőképpen az egyszer használatos műanyagokét, derül ki a Rondo Hullámkartongyártó Kft. közleményéből.

A Two Sides kutatása jól mutatja, hogy a műanyagszeméttel kapcsolatos edukáció meghozta a gyümölcsét,

az emberek 70 százaléka próbálja csökkenteni műanyagszemét-termelését, 48 százalékuk pedig el is kerülné azokat a kereskedőket, amelyek nem igyekeznek redukálni az újrahasznosíthatatlan műanyaghulladékot.

Jól látható, hogy a fogyasztók számára már egyértelmű tényező a fenntarthatóság: a válaszadók 44 százaléka hajlandó többet fizetni az újrahasznosítható csomagolású termékekért, 58 százalékuk szerint pedig adóval kellene sújtani azokat a vállalatokat, amelyek újrahasznosíthatatlan csomagolásban dobják piacra a termékeiket.

Neked ajánljuk
A világ műanyaghulladékának fele húsz cégtől származik A brit Tesco után az ALDI is lépett a nehezen újrahasznosítható műanyagok kezelése érdekében Már a videójátékok világába is beszivárog a környezettudatosság Jó hírek a kerékpározás világából és hasznos linkek városi bringásoknak Debreceni diákok nyerték meg a Kárpát-medencei klímavédelmi versenyt
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam